Watermeloen van de BBQ



Een van de meest verrassende BBQ recepten is toch wel deze gegrilde watermeloen van de barbecue!

Watermeloen van de BBQ, ik had er nog niet eerder van gehoord. Tot ik er in de zomer van 2016 in Italië over las in Delicious. Nu kook ik niet vaak uit kooktijdschriften. Simpelweg omdat ik eigenlijk altijd bezig ben om nieuwe recepten voor jullie te bedenken en zo min mogelijk één op één van anderen wil nakoken. Maar héél af en toe maak ik een uitzondering, zo ook voor dit recept uit Delicious van augustus 2016.

We maakten de gegrilde watermeloen van de BBQ voor het eerst in Italië, tijdens de vakantie. En hebben het daarna in die vakantie nog minstens 3! keer gemaakt. Zó lekker is het.

Die moét ik dus wel met jullie delen. Met alle credit dus aan Delicious magazine voor het recept.

Voor 4 personen

2 dikke plakken watermeloen (je halveert ze na het grillen)
4 el lekkere extra vierge olijfolie
2tl goede balsamico azijn
1 of 2 bollen burrata
paar takjes verse basilicum
Maldon zout en versgemalen peper

Voorbereiding

Dep de watermeloen droog en leg de plakken, onafgedekt, een uur van tevoren in de koelkast. Hierdoor drogen ze iets uit, waardoor ze makkelijk gegrild kunnen worden en karamelliseren. Maak in de tussentijd de dressing door de olijfolie en azijn goed te mengen en steek de barbecue aan.

watermeloen

Watermeloen van de barbecue

Grill de watermeloen rechtstreeks op het rooster, 5-6 minuten (niet keren nog!) Draai ze daarna om en grill de andere kant 3-4 minuten. Leg ze op een bord en halveer. Sprenkel de dressing over de watermeloen en leg er plukjes burrata, naar smaak, boven op. Tot slot nog zout en peper en blaadjes basilicum. Je weet niet wat je proeft!

Dit recept komt uit het augustusnummer (2016) van Delicious

Gepubliceerd op 8 juli 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.