Mosselen van de barbecue (in tomatensaus)



Al enige tijd koken we eens in de zoveel tijd – met en voor vrienden – op zondag een barbecuelunch. En omdat we allemaal van lekker eten houden verschijnen de lekkerste dingen op tafel. Iedereen kookt bij toerbeurt.

Zo ook deze keer, mossels van de barbecue in tomaat met groente. Gemaakt door Herman & Jaimie, van Foodelicious. Ge-wel-dig, tot de bodem ging het op. Die ben ik dus thuis gaan namaken, het recept ietsie aangepast en voor jullie opgeschreven. Want dit wil je echt een keer proberen, geloof me!

Voor 4 personen

2kg mossels, goed schoongemaakt *)
1 courgette, in blokjes
1 paprika, in blokjes (ik gebruikte een halve gele en een halve rode)
2 tenen knoflook
2el zongedroogde tomaatje (op olie)
100g zwarte olijven
5 takjes verse tijm
1 ui
150g pancetta, in blokjes (of gebruik gewone spekblokjes)
scheut olie
2-3 verse tomaten, in blokjes
2 blikken San Marzano tomaten
½ fles witte wijn (of gebruik bouillon)
zout en peper
verse basilicum, naar smaak

Barbecue verhitten tot 200C (direct) – grote braadslee

Mossels van de BBQ

Zodra de barbecue op temperatuur is zet je de braadslee op de grill en bak je de courgette, paprika, knoflook, ui, pancetta, olijven, tomaatjes in een goede scheut olie 5 minuten aan. Blus af met de wijn en doe er dan de mossels, verse tomaten en tomaten uit blik bij. Breng op smaak met zout en peper.

Zo lekker zijn mossels van de barbecue!

Deksel van de barbecue nu dicht (kan jouw barbecue niet dicht, sluit dan het braadblik goed af met aluminiumfolie) en laat de mossels in 10-minuten gaar worden, of tot alle schelpen openstaan. Schep tussendoor met enige regelmaat om. Tot slot nog verse basilicum er door, knapperig brood erbij en je kunt aan tafel!

Mossels schoonmaken

Om zeker te zijn dat je de meest verse mossels eet is mijn advies om ze áltijd bij de visboer te kopen, niet in de supermarkt. Maar ook dan moet je er voor zorgen dat je er goed mee omgaat. Dus spoel ze een flink aantal keren in een bak met koud water, tot het water dat overblijft helder is. Verwijder alle kapotte schelpen, of schelpen die – na een paar keer tikken – niet meer sluiten. En alle mosselschelpen die na het koken niet open zijn gegaan, ook die gooi je weg. Beter safe than sorry!

Gepubliceerd op 12 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.