Havermoutbites met sinaasappel
Super makkelijke en gezonde havermoutkoekjes, die je eigenlijk in één hap kunt opeten. Snel klaar, kort in de oven dus instant resultaat.
Wel op de dag van bakken meteen opeten, want daarna verliezen ze snel hun ‘bite’
Voor ongeveer 6 stuks
75g havermoutvlokken
1 rijpe banaan
40ml sinaasappelsap (vers geperst)
½tl kaneel
Verder nodig: staafmixer, bakplaat met bakpapeier, oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Havermoutbites
Mix de banaan met het sinaasappelsap met een staafmixer en doe dit in de kom bij de havermoutvlokken en kaneel. Goed mengen. Met je handen haal je nu kleine beetjes eruit en leg die, als een koekje, op de bakplaat.
Bak 10-15minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren. Even laten afkoelen maar dan lekker meteen opeten!
Gepubliceerd op 28 juli 2016
Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.