Broodje cajun garnalen met spicy saus



Van oorsprong is dit een broodje dat in Louisiana (Verenigde Staten) zijn oorsprong vindt en daar po’boys heet. Ik maakt er mijn eigen versie van, die je overigens zo spicy kunt eten als de smaakpapillen aankunnen.

Een ideaal ‘fast food’ gerecht, dat in no time klaar is en éxtra lekker wordt van het sausje dat je er (zelf) bij maakt.

Voor 4 personen

1 zak reuzengarnalen (á 750g, uit de diepvries, ontdooid)
2-3tl cajunkruiden (ik gebruikte Cape Herb cajun spices)
1el olie

Voor het sausje

2-3el citroenmayonaise
2-3tl zure room
2-3el zoetzure augurkplakjes, fijngehakt
½ tl srirache saus (voor een milde versie gebruik zoete chilisaus)
zwarte peper, naar smaak

Om te serveren

4 broodjes, ik gebruikte pistolets
ijsbergsla
2 tomaten, in dunne plakjes

Cajun garnalen

Ontdoe de garnalen van hun schilletje en marineer ze in de cajunkruiden. Voor een milde versie kun je ook minder gebruiken, maar ze moeten wel iets smaak krijgen. Voor het sausje meng je alle ingrediënten. Doe de srirache saus er pas op het laatst bij, dan kun je eventueel een mildere versie maken voor de kinderen. Het is namelijk met recht een ‘hot sauce’.

Po’boys

Verhit een koekenpan met de olie en bak hier de garnalen, om en om, in aan tot ze mooi roze en dus gaar zijn. Zet de broodjes opengesneden klaar en laat iedereen lekker zijn eigen broodje beleggen met wat sla, tomaat, garnalen en natuurlijk dat heerlijke sausje. Aan taaaaaafel!!

Gepubliceerd op 23 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.