Boerenomelet met prei en paprika



Een super snel, smakelijk en budgetvriendelijk recept voor een heerlijke boerenomelet. Die eet je als lekkere lunch of makkelijke maaltijd.

Of je deze omelet nu als warme lunch eet, koud meegeeft in de lunchtrommel, of ’s avonds als lichte maaltijd met brood eet, hij is eigenlijk altijd lekker. Ik vind het daarnaast ook nog eens een perfecte manier om restjes groente op een lekkere manier op te maken. Een hartstikke budgetproof en verspillingsvrij recept! Kortom, waarom zou je dit lekkere omeletje niet maken? 😉 De keuken in!

Boerenomelet voor 2 grote eters

  • 1 prei, alleen het witte deel in ringen (goed wassen!)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 lenteui, in ringetjes
  • 2 handjes geraspte kaas, naar keuze
  • 6 eieren
  • zout en peper

** je kunt natuurlijk alle groenten gebruiken die je wilt. Bovenstaande groenten zijn slechts een suggestie.

boerenomelet

Boerenomelet met groente

Voor je boerenomelet zet je je grootste koekenpan op het vuur. Verwarm daarin een scheutje neutrale olie. Bak dan de groente. Ik gebruikte prei, paprika en lente ui. Bak alle groente 5-7 minuten zachtjes aan. Doe dit tot de groente beetgaar is en de prei goed is geslonken.

Makkelijke maaltijd met ei en groente

In een grote kom klop je de eieren los en breng je ze op smaak met zout en peper. Meng de geraspte kaas er door heen en giet het gelijkmatig uit over de beetgare groente. Deksel nu op de pan en op matig vuur de omelet aan de onderkant gaar laten worden. Pak een groot bord en schuif daar voorzichtig de omelet op en draai ‘dan om, zodat de andere kant ook nog goudbruin kan worden. Reken in totaal op ongeveer 4-5 minuten per kant.

Serveer met lekker vers brood en eventueel nog een salade erbij.

Gepubliceerd op 10 juni 2016


6 reacties

  1. Eric. schreef:

    Ik doe het altijd onder de gril van de oven als de omelet bijna droog is en idd je pan moet wel ovenbestendig zijn. Wel bijblijven.

  2. Anita schreef:

    Kan ook in de oven, makkelijker dan omkeren 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.