Hele dorade uit de oven



Soms is eenvoud het mooiste wat er is. Iedere woensdag is er bij ons markt en is de lekkerste verse vis te koop. Ik probeer altijd zoveel mogelijk, ook hier, met de visseizoenen mee te kopen. Niet alleen omdat de vis dan op z’n best is, maar ook omdat ‘ie dan het beste betaalbaar is.

Een goede vis heeft maar heel weinig nodig om mega lekker te zijn. Zoals deze fantastische hele dorade uit de oven. In nog geen half uur op tafel!

Voor 2 grote eters

2 hele dorades, schoongemaakt door de visboer
1 prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
1 citroen, rasp en daarna in plakjes gesneden
15g peterselie
zout en peper
olijfolie

Verder nodig: grote ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C

Hele dorade uit de oven

Spoel de vissen nog even onder koud water af en dep droog. Bestrooi de binnen- en buitenkant met zout en peper en leg ze in de ovenschaal. In de buikholte gaat de peterselie. Gewoon lekker in z’n geheel, je hoeft niks te snijden.

Vis en groente uit de oven

Verdeel de prei in en rondom de vis en verdeel de citroenrasp erover heen. Leg de plakjes citroen in en op de vis en besprenkel alles met wat lekkere olijfolie. Schuif de ovenschaal de voorverwarmde oven in. Afhankelijk van de grootte van je vis bak je de vis 15-20 minuten. Serveer de dorade met deze lekkere parelcouscous, die klaar is in de tijd dat de vis in de oven staat!

Hoe weet je of de vis gaar is?

Ik controleer dat altijd door het vel van de vis los te maken. Laat dat heel makkelijk los en kun je het zonder veel moeite eraf halen, dan is je vis gaar!

Gepubliceerd op 10 juni 2016


2 reacties

  1. Marco schreef:

    Hebben net heerlijk twee Dorades op deze manier klaargemaakt. Geen prei maar venkel gekookt en heerlijk. Eenvoudig gerecht en super van smaak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.