Rabarber crumbletaart



Alles wat je in een rabarbertaart zoekt in één recept; geniet van deze rabarbertaart met havermoutcrumble

Niets anders dan liefde voor het rabarberseizoen. Dat fris-zure, en hoe verder in het seizoen hoe zoeter ‘ie wordt. Lekker gewoon als compôte. Maar ook geweldig om mee te bakken. (hier vind je nog meer rabarberrecepten)

Deze rabarbertaart brengt eigenlijk alles samen waar ik in een taart naar zoek. Niet te zoet, knapperige topping en boven alles zó gemaakt.

Voor één taart – ongeveer 10 stukken

450g rabarber, gewassen en in stukjes van 1cm
rasp van 1 sinaasappel (goed gewassen)

Voor de bodem

225g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
100g zachte boter
100g suiker
1tl gemberpoeder
1tl kaneel
3 eieren (maat L)
3el halfvolle yoghurt

Voor de crumble

125g havermoutvlokken (geen instant!)
75g koude boter, in blokjes
75g donkere basterdsuiker
1tl kaneel

Verder nodig: brownieblik (29x19cm) met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

rabarbertaart

Rabarbertaart met crumbletopping

Begin met het beslag te maken voor de bodem van je rabarbertaart. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kom en met de mixer maak je er een glad beslag van. Doe dit in je bakblik. Meng de stukjes rabarber met de sinaasappelrasp en verspreid dit hier over heen.

Crumble met havermout

Voor de crumble gaan alle ingrediënten in een kom en met je handen wrijf je de boter in de havermoutvlokken. Doe dit zo snel mogelijk, zodat de boter niet te zacht wordt. Verspreid de havermoutcrumble gelijkmatig boven op je taart. Bak het geheel 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is en je bodem gaar is.

Laat even afkoelen in het blik, til er dan voorzichtig uit en laat op een rooster verder afkoelen, zodat de crumble mooi krokant kan worden. Serveer je rabarbertaart met wat verse aardbeien. Mmmmm!

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.