Rabarber crumbletaart
Alles wat je in een rabarbertaart zoekt in één recept; geniet van deze rabarbertaart met havermoutcrumble
Niets anders dan liefde voor het rabarberseizoen. Dat fris-zure, en hoe verder in het seizoen hoe zoeter ‘ie wordt. Lekker gewoon als compôte. Maar ook geweldig om mee te bakken. (hier vind je nog meer rabarberrecepten)
Deze rabarbertaart brengt eigenlijk alles samen waar ik in een taart naar zoek. Niet te zoet, knapperige topping en boven alles zó gemaakt.
Voor één taart – ongeveer 10 stukken
450g rabarber, gewassen en in stukjes van 1cm
rasp van 1 sinaasappel (goed gewassen)
Voor de bodem
225g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
100g zachte boter
100g suiker
1tl gemberpoeder
1tl kaneel
3 eieren (maat L)
3el halfvolle yoghurt
Voor de crumble
125g havermoutvlokken (geen instant!)
75g koude boter, in blokjes
75g donkere basterdsuiker
1tl kaneel
Verder nodig: brownieblik (29x19cm) met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C
Rabarbertaart met crumbletopping
Begin met het beslag te maken voor de bodem van je rabarbertaart. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kom en met de mixer maak je er een glad beslag van. Doe dit in je bakblik. Meng de stukjes rabarber met de sinaasappelrasp en verspreid dit hier over heen.
Crumble met havermout
Voor de crumble gaan alle ingrediënten in een kom en met je handen wrijf je de boter in de havermoutvlokken. Doe dit zo snel mogelijk, zodat de boter niet te zacht wordt. Verspreid de havermoutcrumble gelijkmatig boven op je taart. Bak het geheel 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is en je bodem gaar is.
Laat even afkoelen in het blik, til er dan voorzichtig uit en laat op een rooster verder afkoelen, zodat de crumble mooi krokant kan worden. Serveer je rabarbertaart met wat verse aardbeien. Mmmmm!
Gepubliceerd op 9 mei 2016