Gebakken zalm met yoghurt- harissasaus



Het is een van de favoriete stukjes vis van onze dochter, gebakken zalmfilet. Maar je wilt het ook wel eens wat spannender eten dan alleen gebakken. Een oude favoriet van ons is om er dan een yoghurtsausje met harissa over heen te doen.

De meeste harissa’s zijn voor kinderen echter veel te pittig. Gelukkig is er nu ook een mildere versie, van Nadia & Merijn. Dus nu is dit gerecht helemaal Smulpaapje proof!

Voor 4 personen

4 zalmfilets, á 125g (met huid)
1el olie
zout en peper
3el halfvolle yoghurt
½ – 1tl harissa (Souq Nadia & Merijn)

Serveer met: aardappeltjes uit de oven en gewokte spinazie (zak á 600g)

Snelle maaltijd met zalm

Kruid de zalmfilet met zout en peper, terwijl een koekenpan op het vuur heet staat te worden. Bak de zalmfilet, eerst op de huid, 5 minuten en draai ‘daarna voorzichtig om en bak nog een keer 3 minuten. Wil je de zalm doorbakken, reken dan op 5 minuten per kant.

Tip: Hoe weet ik dat de zalm gaar is?

Een handige indicatie om te weten of je zalm gaar is is door te kijken of je de huid er heel makkelijk af kunt halen, nadat je ‘gebakken hebt. Laat ‘ie makkelijk los, dan is je vis gaar. Gaat het wat moeizamer, laat ‘dan nog even bakken.

Yoghurtsaus met harissa

Meng de yoghurt met de harissa. Doe dit naar smaak. Met een ½ theelepel heb je al wel wat meer smaak, maar is het nog niet te pittig. Houd je van pittig, ga dan gerust voor een hele theelepel. Desnoods maak je een aparte, mildere versie voor je kind(eren).

Zó aan tafel

Serveer de gebakken zalm met de saus apart, zodat iedereen die naar believen over de vis kan doen. Wij aten de zalm met aardappeltjes uit de oven en snel gewokte spinazie met een drupje citroenolie.

Gepubliceerd op 6 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.