Spicy pastasaus met geheime gehaktballetjes



Niets zo lekker als vers gemaakte pastasaus met gehaktballetjes. Dit keer echter zit er een geheim ín de gehaktballetjes. Als dat niet smullen wordt?!

De pastasaus heeft een beetje kick door het gebruik van een paar drupjes chili olie. Wil je de saus iets minder pittig voor je kind(eren), dan helpt een lepel roomkaas door de saus roeren meteen!

Voor 4-6 personen

500g rundergehakt
1 ei
zout, peper
50g paneermeel
10g platte peterselie, fijngesneden
paar drupjes chili olie (ik gebruikte die van Liquido d’Oro)
8 mini bolletje buffelmozzarella, gehalveerd (ik gebruikte die van Galbani)
2el olie

Voor de pastasaus

1 ui, fijngesnipperd
1teen knoflook, geperst
1 courgette, in blokjes
1el olie
2 takjes basilicum
2 blikken San Marzano tomaten (á 400g)
zout, peper
chili olie, naar smaak
optioneel: 1-2el roomkaas

Verder nodig: 1 zak pasta (ik gebruikte Rigatoni maar iedere holle pasta kan. Want daar kan zo lekker de saus in kruipen) – geraspte Parmezaanse kaas

Zelf gemaakte pastasaus

Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes in de olie. Voeg de courgette toe en bak een paar minuten mee. Dan de gepelde tomaten erbij, aan de kook brengen en de basilicum toevoegen. Breng op smaak met zout, peper en chili olie naar smaak. Laat het zo een kwartiertje zachtjes doorkoken, terwijl je de gehaktballetjes maakt. Ik heb daarna de saus met de staafmixer iets fijner gepureerd, omdat dan de gehaktballetjes nóg lekkerder in de saus kunnen garen.

Geheime gehaktballetjes

Meng het gehakt met de kruiden, paneermeel, chili olie en het ei en meng goed door elkaar. Draai er balletjes van, ter grootte van een golfbal. Duw er met je duim in en verstop daar het stukje mozzarella. Vouw het gehakt er weer goed om heen en draai er weer een balletje van. Herhaal met al het gehakt.

Pastasaus met gehaktballetjes

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hier de gehaktballetje kort, maar op redelijk hoog vuur aan beide kanten goudbruin aan. Doe dit eventueel in twee keer. Voeg de balletjes dan voorzichtig toe aan de pastasaus en laat nog een kwartiertje zachtjes mee garen. Gebruik de laatste 10 minuten daarvan om je pasta al dente te koken. Een iets mildere saus voor je kind(eren), voeg dan als laatste nog wat roomkaas toe aan de saus.

Serveer met de pasta en bestrooi rijkelijk met geraspte Parmezaanse kaas

Gepubliceerd op 13 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.