Cupcakes van carrotcake én cheesecake



Als dit niet het lekkerste van twee werelden bij elkaar is weet ik het ook niet. Een bodem van carrotcake en een smeuïge cheesecake daar boven op.

Loopt jou het water ook al in de mond? Laat ik je nou ook nog eens kunnen vertellen dat ze super simpel te maken zijn. Kom, wat let je. De keuken in!

Voor 12 cupcakes

carrotcakebeslag

60ml zonnebloemolie
60ml halfvolle yoghurt
1 ei
½ tl vanille extract
50g suiker
45g donkere basterdsuiker
100g bloem
1tl kaneel
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
mespunt zout
75g geraspte wortel
30 walnoten, in kleine stukjes

cheesecakebeslag (alles op kamertemperatuur!)

200g roomkaas (naturel)
3 el ricotta (of vervang door zure room)
50g suiker
1tl vanille extract
1 ei
rasp van 1 limoen

Verder nodig

Muffinblik (12 holtes) – oven voorverwarmen op 175C
Gebruik je een metalen muffinblik, vet dat dan in. Een siliconenbakblik hoef je niet in te vetten.

Carrotcake als basis

Giet de olie, yoghurt, vanille bij elkaar in een maatbeker. Mix daar het ei bij en zet apart. In een kom meng je de overige ingrediënten. Daar gaat het yoghurtmengsel bij, dat mix je goed door elkaar tot een beslag. Schep ongeveer een eetlepel beslag in de holte van je muffinblik. Met de bolle kant van de lepel goed gelijkmatig verspreiden.

Cheesecake

Mix met een handmixer (of in de Kitchenaid) alle ingrediënten tot één (klontjesvrij!) mengsel. Giet dat over het carrotcake deel in het muffinblik. Het makkelijkst gaat dit met een maatbeker, dus giet het daar in vanuit je beslagkom. Giet niet té vol, de cakejes rijzen nog in de oven.

Cupcakes bakken

Zet het blik voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak 18-20 minuten. De cheesecake moet niet meer wiebelig zijn. Haal het muffinblik uit de oven en laat de cakejes in het blik iets afkoelen voor je ze er voorzichtig uit haalt. Zet de cakejes dan voorzichtig op een rooster en laat helemaal afkoelen. Daarna nog een uurtje in de koelkast, zodat ze goed kunnen opstijven. Serveer met een beetje poedersuiker en garneer met een halve walnoot.
 

Gepubliceerd op 9 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.