20uur slow roasted pulled pork met appelmosterdsaus & coleslaw



Tijdens Foodtrucks auf Achse in Berlijn at ik een 20uur gegaarde pulled pork met deze saus erover. Instant liefde en meteen het voornemen om die na te maken. Dus werd de BBQ uit de winterstalling gereden en gingen we aan de slag.

Je zou dit overigens ook prima in de oven kunnen maken. Het enige dat je dan mist is de kenmerkende rooksmaak van de barbecue.

Voor 4 personen

1 stuk varkensschouder, van de slager (ongeveer 1,5kg)
dry rub (zelfgemaakt, recept hier)
aluminiumfolie
4 baguettes

Voor de appel/mosterdsaus

4 goudrenetten
1el honingmosterd (Maille)
zout & peper

Voor de coleslaw

300g geraspte witte kool (zakje AH)
4 wortels, geraspt
1 appel, geraspt
3el mango azijn (Foodelicious)
3el mayonaise (Hellmans)
zout & peper

Pulled pork van de barbecue

Wij hebben een kamado barbecue waarbij de temperatuur goed te regelen is. Steek de kooltjes aan, indirecte plaat erop. Daarop een lekbak met goed wat water en dan de temperatuur naar 100C brengen. Smeer de varkensschouder in met de dryrub en wikkel ‘in aluminiumfolie. Kernthermometer erin en op de barbecue ermee.

Slow roast pulled pork

Wij hebben ‘om 20u ’s avonds erop gelegd en tot de volgende dag 16u laten liggen. Daarna nog direct boven het vuur om en om een korstje erop grillen en klaar ben je. Idealiter heeft het vlees een kerntemperatuur van 85C. Laat het vlees dan even een half uurtje rusten voor je het uit elkaar trekt.

Appelmosterdsaus

Hiervoor snijd je de appel in kleine blokjes, doe die in een pan met een klein scheutje water en breng aan de kook tot ze helemaal uit elkaar gevallen zijn. Breng dan op smaak met mosterd, zout en peper en laat helemaal afkoelen.

Appel coleslaw

Meng alle ingrediënten en laat afgedekt tot gebruik staan.

Broodje pulled pork met appelmosterdsaus en coleslaw

Snijd het broodje in de lengte van bovenaf open. Beleg met wat coleslaw, daarop pulled pork en tot slot de appel/mosterdsaus. En nu gewoon ongegeneerd genieten!

Gepubliceerd op 28 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.