Milde rode curry met groente en kip



Thais eten met kinderen lijkt spannender dan het is. Een curry kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Nadat ik in Berlijn een fantástische rode curry met crispy eend gegeten had die heel fijn mild was wilde ik er thuis toch ook weer eens eentje maken.

Om ‘m iets toegankelijker te maken koos ik voor kip, in plaats van eend. En met lekker veel verschillende groenten. Wil je een vegetarisch curry? Laat dan de kip weg. Wil je iets anders dan kip, probeer dan ook eens grote garnalen.

Curry voor 4 ruime porties

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
verse gember (ongeveer 2cm), geschild en geraspt
1el zonnebloemolie
2-3el rode currypasta (ik gebruikte de rode curry boemboe van AH) *)
350g kippendijen, in reepjes
1 blik kokosmelk
250ml kippenbouillon
2tl vissaus
1el bruine basterdsuiker
3 kaffir blaadjes (vriezer, toko)
½ courgette, in reepjes
200g sperzieboontjes, kontjes eraf
4 bospeenwortels, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes

Thais eten met kinderen

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember een minuut of drie zachtjes aan. Dan de currypasta erbij en een minuutje meebakken. Bak daarna de kipreepjes nog een paar minuten mee.

Milde groentecurry met kip

Dan gaan de smaakmakers erbij, kokosmelk, kippenbouillon, vissaus, suiker en kaffirblaadjes. Even goed doorroeren. Tot slot mogen alle groenten – zoveel mogelijk in gelijke reepjes gesneden – erbij en breng je alles aan de kook. Vuur terug en een minuut of 20 zachtjes laten pruttelen. Na 10 minuten zet je nog een grote pan met water op dat je aan de kook brengt. Kook hierin rijst naar keuze gaar en laat die, na het afgieten, nog even met de deksel op de pan nastomen.

Serveer de rijst met de curry en lekker wat van de saus.

*) Hoeveel currypasta gebruik je met kinderen?

Bij 2el krijg je de meest milde versie, bij 3el is ‘ie nog steeds mild, maar proef je de currysmaak net iets beter. Wil je nóg pittiger, dan kan er natuurlijk altijd meer bij. Schat even in wat je kinderen aan kunnen en/of wat je zelf lekker vindt.

Gepubliceerd op 3 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.