Garnalencocktail met home made whiskysaus



Deze zelfgemaakte whisky cocktailsaus vraagt om een lekkere garnalencocktail. Samen maken ze het meest klassieke voorgerecht allertijden!

Eigenlijk maak ik deze klassieke garnalencocktail vooral vanwege z’n saus. Want zelfgemaakte whiskysaus, er kan echt geen potje tegenop. Dat betekent overigens wel dat er ook daadwerkelijk whisky in deze saus zit. Maak voor je kind(eren) een deel zonder, dat is nog steeds heerlijk!

Hoe je je garnalencocktail serveert is overigens aan jou. Ik geef je een aantal opties, die allemaal even lekker zijn!

Zelfgemaakte whisky cocktailsaus

  • 2 el ongeslagen slagroom
  • 1 el citroenmayonaise
  • 2 el ketchup (Heinz)
  • ½ tl worcestersaus
  • 1 tl mierikswortel (Kühne)
  • 1-2 el whisky (ik gebruikte Johnnie Walker Blue Label)
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • Maldon zout
  • Versgemalen zwarte peper

Garnalencocktail

  • Hollandse garnalen, hoeveelheid afhankelijk van hoe je het serveert
  • 1 stronkje witlof, alleen de mooiste blaadjes
  • honingtomaatjes, kapje eraf en uitgehold
  • gemengde sla
  • partjes citroen

Zelfgemaakte whiskysaus

Om zelf whiskysaus te maken meng je alle ingrediënten met een garde goed door elkaar. Proef vooral daarna of hij qua smaak is zoals je ‘m lekker vindt. Eten er kinderen mee dan laat je voor hen de whisky uiteraard achterwege!

Garnalencocktail – 3 variaties

  1. Je kunt je garnalencocktail heel klassiek presenteren met wat gemengde salade waarop je de garnalen doet en waar je dan lekker een schepje van de saus over doet.
  2. Maar waarom niet eens wat garnaaltjes in een blaadje witlof met een schepje van de saus.
  3. Of hol kleine tomaatjes uit, doe daar wat garnaaltjes in en een toefje saus. Mogelijkheden te over!

Gepubliceerd op 22 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.