Ei & baconsalade



Zelfgemaakte ei & baconsalade

Terwijl ik dit recept maakte ontstond meer en meer smaak en werd de salade met iedere toevoeging lekkerder en lekkerder. Het resultaat overtreft menig kant en klare eiersalade, terwijl de inspanning minimaal is. Dus maak, proef en geniet!

Voor een flink bakje vol

6 eieren (L)
8g verse bieslook, fijn gesneden
2el mayonaise (40g)
1el Griekse yoghurt
1-2 tl citroensap
mespunt gerookt paprikapoeder
½ – 1 tl Dijon mosterd
4 cornichons (mini augurkjes) fijn gesneden (25g)
30g gerookte bacon

Maak zelf je eiersalade

Als eerste kook je de eieren in 8 minuten hard. Giet af, laat onder de koude kraan ‘schrikken’ en pel ze dan. In een eiersnijder snijd je ze eerst in de lengte, dan in de breedte. Van het ei op in een kom.

Ei & baconsalade

Dan de smaakmakers! Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap, mosterd (begin met een halve theelepel, meer kan altijd nog) met de bieslook, paprikapoeder en cornichons. Proef en kijk wat je er van vindt.  Breng tot slot op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bacon door de eiersalade maakt het af!

De bacon bak je op hoog vuur in een droge koekenpan knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd daarna lekker fijn en meng het door je dressing. Dit alles gaat nu bij de eieren en roer je goed door elkaar. Weer proeven (wat een straf hé?) en waar nodig nog extra smaakmakers toevoegen. Is ‘ie goed? Dan in een mooi kommetje doen.

Serveermogelijkheden

Presenteer met wat crackertjes bij de borrel. Maar ook heerlijk in de lunchtrommel, tussen bijvoorbeeld een geroosterd pittabroodje. Misstaat natuurlijk ook niet op een verse boterham bij de weekendlunch. Veelzijdiger wordt een recept niet!

Gepubliceerd op 28 februari 2016


1 reactie

  1. conny schreef:

    heel lekker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.