Spinaziesoep met artisjok en citroen



Dit is zo’n heerlijk soepje dat net even iets anders is dan anders. Bomvol met vitaminen en lekker fris door het gebruik van citroen.

Heerlijk voor in het weekend, of door de week als snelle maaltijd.

Voor één grote pan (ongeveer 4-6 kommen)

1el olie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 lente ui, in ringetjes
1,5 tl verse tijm, alleen de blaadjes
2el bloem
1L kippenbouillon
1 blik artisjokharten (á 390g), uitgelekt
1 laurierblad
schil van ½ citroen
125ml slagroom (+ extra voor garnering)
175g verse spinazie
20g platte peterselie
60ml creme fraiche

Zelf soep maken

Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin 5 minuutjes de ui en lente ui aan. In de laatste 2 minuten mag ook de knoflook erbij. Bestrooi met de bloem en bak die 2 minuutjes mee, goed omscheppen. Bestrooi dan met de verse tijm en giet de bouillon erbij. Tot slot de artisjokharten, laurier en citroenrasp. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.

Tip: Hoe haal je de schil van een citroen eraf

Omdat je straks de schil er weer uit haalt is het handig om wat bredere schil te gebruiken. Dit doe je heel makkelijk met een dunschiller. Je wilt namelijk alleen de schil – die geeft het aroma af – en niet het wit, wat bitter is. Ga voorzichtig over de buitenkant van je gewassen citroen en zo haal je heel makkelijk de schil eraf!

Spinaziesoep met artisjokken

Na 10 minuten haal je de laurier en citroenschil uit de soep. Spinazie erbij, laten slinken en nog een paar minuten laten pruttelen. Ik heb de soep gepureerd met een staafmixer, dat kan ook in delen in de blender. Daarvoor doe je de slagroom, creme fraiche en peterselie erbij. Glad pureren en op smaak brengen met zout en peper. Serveer met een theelepel slagroom en lekker vers gebakken brood erbij en klaar ben je!

Gepubliceerd op 11 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.