Tulband met chocola



Dit is de luchtigste tulband die je ooit gaat proeven. De chocola maakt het verschil. Maken is geloven!

Het is namelijk echt een van de lekkerste tulbandrecepten die ik heb. En ook een tulband cake die niet snel gaat vervelen.

Zelfs niet als je ‘m in korte tijd drie keer maakt. Zoals ik deed om zeker te weten dat dat jullie vanaf nu ook kunnen genieten van de heerlijkste tulband ever 😉

Kortom, je hebt volgens mij geen enkele reden meer nodig om niet nu als een malle naar de keuken te rennen en aan het bakken te gaan. Geniet ervan!

Dit heb je nodig

  • 5 eieren, eiwit en eidooier gesplitst
  • mespunt zout
  • 100ml zonnebloemolie
  • 100ml melk
  • 1el vanille extract
  • 2tl bakpoeder
  • 200g bloem
  • 225g poedersuiker
  • 30g cacao

verder nodig: tulbandblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – mixer

Tulband met chocolade

In een schone, vetvrije kom mix je voor je tulband als eerste de eiwitten met een mespunt zout tot stevige pieken. Dan 50g van de poedersuiker er beetje bij beetje bij mixen tot je goed stijf eiwit hebt. Mix daarna, in een aparte kom de eidooiers met de rest van de poedersuiker tot ze zachtgeel zijn, ongeveer 5 minuten. Dan de vanille erbij, vervolgens de melk en tot slot de olie.

Mix een klein deel hiervan bij de eiwitten goed door elkaar. Dan eiwitten met de eidooiers luchtig erdoor spatelen. Meng niet te lang, om zoveel mogelijk luchtigheid te behouden. Zeef tot slot bloem en bakpoeder erdoor, spatel door. Nu ook weer niet te lang, tot alles goed gemengd is.

Lekkerste tulbandrecept

In een aparte kom doe je nu ongeveer 250g van het beslag. Meng daar het cacaopoeder door, tot het is opgenomen. De helft van het gewone beslag gaat in de bodem van je tulbandvorm. Daarop het cacaobeslag en eindig met de rest van het gewone beslag. Ik zei het al hé, dit wordt echt het lekkerste tulbandrecept dat je hebt.

chocolade tulband

De lekkerste tulband met chocolade

Bak de tulband met chocolade vervolgens 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Met een satéprikker test je daarna of hij goed gaar is (geen beslag meer eraan = gaar).

Laat je tulband even afkoelen, snijd de randjes iets los en draai ‘m dan om op een rooster om helemaal te laten afkoelen. Bestrooi tot slot nog met wat poedersuiker.

Vers natuurlijk het állerlekkerst!

 

Het originele recept vond ik op www.hanielas.com Dit recept is mijn bewerking ervan

Gepubliceerd op 7 juli 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.