Snelle pad thai met garnalen



Dit was thuis bij klein én groot een instant hit. Niet alleen vanwege de frisse smaken, maar zeker omdat het de naam fast food vooral in tijd eer aan deed. Zet alles klaar en in minder dan 20 minuten zit je aan een heerlijke Oosterse maaltijd!

Voor 4 personen

voor de dressing

3el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
1el vissaus
1cm verse gember, geraspt
1tl sambal (of gebruik meer naar smaak)
2el limoensap
2el zonnebloemolie
2el bruine basterdsuiker
125g taugé
1el verse koriander, fijngehakt
1tl verse munt, fijngehakt

verder nodig

200g rijst noodles (Conimex)
2 eieren, losgeklopt
scheutje zonnebloemolie
500g tijgergarnalen (vers of diepvries) – schil verwijderd
scheutje zonnebloemolie
1teentje knoflook, fijngehakt
handje ongezouten pinda’s, grofgehakt
3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden

Pad Thai

Meng alle ingrediënten voor de dressing met een garde goed door elkaar en zet apart. Bak in een scheutje olie in een hete pan de twee losgeklopte eieren snel tot roerei. Niet door en door gaar laten worden. Zet ook apart. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Wij kozen voor garnalen door onze pad thai, maar je kunt ook kip gebruiken of je kiest voor een vegetarische variant.

Pad Thai met garnalen

Verhit een wok op hoog vuur, doe er een scheutje zonnebloemolie in en bak daarin de garnalen heel snel aan. In de laatste minuut kun je nog een teentje fijngesneden knoflook toevoegen. Zijn de garnalen mooi roze, dan zijn ze gaar en voeg je de gekookte noodles en de dressing toe. Schep dit goed om, voeg het roerei toe en zodra alles goed warm is serveer je de Pad Thai, gegarneerd met de fijngehakte pinda’s en lente-ui.

Gepubliceerd op 24 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.