Jamie Oliver’s Zwarte rijst met mango, banaan, kokos & passiefruit (suikervrij)



Dit was een van de eerste recepten uit Jamie Oliver’s Super Food waar ik instant trek van kreeg toen ik er naar keek. Maar tot nu toe hield de voorbereidingstijd (een uur) me tegen. In het kader van de ontbijtchallenge besloot ik echter dat één uurtje in het weekend me vier ochtend tijd zou opleveren.

En nadat ik het de eerste ochtend at was ik daar meer dan happy mee. Ook de man, die toch erg van iedere dag hetzelfde ontbijt is, vond het geweldig en wanneer ik ‘m weer zou maken. Een absolute aanrader dus!

Voor vier porties

200g zwarte rijst (o.a. bij Ekoplaza)
1 rijpe mango
sap van 1 limoen
1el blanke amandelen
1el kokossnippers
2 rijpe bananen
200ml amandel/kokosmelk (Alpro)
½ el vanille extract
4el halfvolle yoghurt
2 passievruchten, zo rimpelig mogelijk

4 afsluitbare potjes/bakjes

Ontbijtvariatie

Kook de rijst volgens de verpakking. Bij mij was na 45 minuten het meeste water geabsorbeerd en de rijst goed gaar. Laat daarna afkoelen. Het vruchtvlees van de mango mix je met het sap van de limoen. Dat kan in een blender of met een staafmixer. Giet het in een groot glas en zet weg in de koelkast.

Jamie Oliver’s super food ontbijt

Rooster de amandelen met de kokossnippers in een droge koekenpan. Met een vijzel maak je ze daarna fijner, maar ook dat kan evt. met een staafmixer of zelfs met een scherp mes. Je wilt een ‘crumble’ overhouden, die straks als laatste op je ontbijt gaat, dus snijd zo fijn/grof als je zelf lekker vindt.

Zwarte rijst met mango, banaan, kokos & passiefruit

De bananen, amandel/kokosmelk en vanille blend je, met 2/3 van de afgekoelde rijst in een blender. Zo fijn mogelijk. Dat gaat vervolgens bij de rest van de rijst, meng het goed door. Pak vier potjes/bakjes die je kunt afsluiten/afdekken en verdeel het rijstmengsel over de vier potjes. Daarop verdeel je de mangopuree. Schep bovenop een lepel yoghurt en de helft van een passievrucht. Zet afgesloten/afgedekt weg in de koelkast tot gebruik.

De ochtend dat je het ontbijt wilt eten schep je nog een lepel noten/kokoscrumble op je ontbijtje en klaar ben je! Geïnspireerd en wil jij ook meer variatie in je ontbijt? Kijk dan ook eens bij de andere ontbijtrecepten die al op Smulpaapje staan (klik hier)

Gepubliceerd op 9 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.