Rollade in mediterrane tomatensaus



Ook al zijn de feestdagen al even achter ons, er is genoeg reden te bedenken om af en toe uit te pakken met een lekkere maaltijd. En dan is rollade eigenlijk áltijd een goed idee.

Een lekkere rollade valt of staat overigens met de kwaliteit van het vlees, dus gebruikte ik voor dit recept kwaliteitsvlees. Dat kost iets meer, maar smaakt  echt zó veel beter.

Voor 4 personen

50g boter
1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngesneden
Maldon zout
vers gemalen zwarte peper
4-6 takjes verse tijm
500g Rollade (ik gebruikte een Baambig rollade van de Lindenhoff)
1 blik San Marzano tomaten
250g kastanjechampignons, in kwarten

Verder nodig: vleesthermometer

Rollade met tomatensaus

Smelt de boter zachtjes in een grote stoofpan en fruit de ui en knoflook hier zachtjes in aan. Bestrooi de rollade aan alle kanten met zout en peper en aan twee kanten steek je de takjes tijm onder het touw. Zet het vuur iets hoger, champignons erbij als ook de rollade. Bak de rollade in 10 minuten aan alle kanten mooi bruin aan en schep de champignons regelmatig om.

Botermals vlees

Dan mogen nu de San Marzano tomaten erbij, nog wat zout en peper en stoof het vlees in ongeveer 20-30 minuten gaar. Het is super handig om dit met behulp van een vleesthermometer te doen. Je wilt dat het vlees een kerntemperatuur van 70C heeft, met een thermometer kun je dit nauwkeurig in de gaten houden. Heb je die niet dan is de tijd je beste graadmeter. Met deze tijd van stoven is je vlees nog iets rosé, wat met dit vlees ook prima kan.

Oven aardappeltjes

De aardappeltje pof je gaar in de oven. Het recept hiervoor vind je hier. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer met de ovenaardappeltjes en kort gekookte sperzieboontjes. Ongegeneerd genieten dit!

 

 

 

Gepubliceerd op 14 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.