Chili van 2 bonen met chorizo en zoete aardappel



Bonen zijn super goed voor je. Niet voor niets is 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon.

Zeker in de maand januari, als we toch wat meer op onze portemonnee letten na een dure decembermaand, is het fijn om budgetvriendelijk maar nog steeds lekker te koken. Deze tweebonenchili met chorizo en zoete aardappel voldoet daar in alle opzichten aan.

Voor 4-6 personen

1el neutrale olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 zoete aardappel, in blokjes
1 blik chilibonen (met saus) á 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) á 400g
1 blik San Marzano tomaten
½ chorizo, in blokjes (á 225g, Stegeman)
1tl gemalen komijn
½ tl kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
zout & peper

Om te serveren: zure room, zachte tortilla’s

Grote pan chili met 2 soorten bonen

Verwarm in een grote pan de olie en fruit knoflook en ui zachtjes aan. Dan blokjes rode paprika, chorizo en zoete aardappel erbij en 5 minuten om en om scheppend meebakken. Bestrooi met de kruiden en schep nog een keer goed door. Dan de twee soorten bonen en tomaten toevoegen, breng zachtjes aan de kook. Vuur zachter zetten en 20-30 minuten laten pruttelen, of tot dat de zoete aardappel beetgaar is. Voeg in de laatste 5 minuten de gele paprika blokjes toe, die houden dan lekker wat ‘bite’.

Efficiënt koken

Serveer met een lekkere lik zure room en zachte tortilla’s. Die zijn ook super lekker om de saus mee op te dopen. Dit gerecht kan ook in zijn geheel worden voorbereid en (deels) worden ingevroren. Dan wel zonder de zure room! Wil je een vega variant, laat dan de chorizo weg

Wil je meer recepten voor lekkere chili? Hier vind je er nog veel meer!

Gepubliceerd op 13 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.