Smulpaapje kookt! – Mac & Cheese (uit Simply Nigella)



Als Nigella zegt dat dit de lekkerste Mac & Cheese is die ze ooit heeft gegeten, dan ga je als eerste met dit recept uit Simply Nigella aan de slag. Zo lyrisch als Nigella is ben ik dan weer niet, maar lekker is het zeker en een toffe variatie op de klassieke pasta met kaassaus uit de oven.

Simpel, lekker, goed voor te bereiden. Eigenlijk is het dus wel gewoon een aanrader 😉

Voor 4 personen

500g zoete aardappel
300g pasta
60g boter
45g bloem
500ml melk
1tl mosterd
¼ tl paprika (plus ¼ tl voor erover)
75g feta
125g  geraspte pittige kaas (bijv Cheddar) + 25g extra
4 blaadjes salie, gescheurd
zout & peper

Oven voorverwarmen 200C

Pasta met romige kaassaus

Kook de zoete aardappel in 10 minuten beetgaar. Haal ze daarna uit het water en prak ze iets fijn zonder er puree van te maken. In het resterende water kook je de pasta beetgaar. Smelt in een pannetje de boter en voeg de bloem daarna toe, terwijl je met een garde roert. Laat even een minuutje meebakken. Haal dan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe, tot je een glad geheel hebt. Zet terug op het vuur en blijf roeren terwijl de saus indikt. Voeg mosterd en paprika toe en breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.

Pasta met zoete aardappel

Giet de pasta af, voordat ‘ie door en door gaar is en meng met de geprakte zoete aardappel. Feta er over verkruimelen en mengen. Dan de saus toevoegen, als ook de geraspte kaas. Zorg dat alles er goed onder zit. Proef, moet er nog zout of peper bij? Daarna in een ovenschaal doen en de resterende kaas erover heen strooien. Strooi er nog wat paprikapoeder over en de scheur de salieblaadjes erover. Zet in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten, tot alles lekker door en door warm is.

Gepubliceerd op 19 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.