Review – Guilty Pleasures van Sabine Koning



In een tijd dat het ene na het andere boek met superfoods de planken van de boekhandel vult komt Sabine Konings (OhmyFoodness) met een boek dat bijna uit zijn voegen barst van de “slechte” ingrediënten.

Guilty Pleasures staat vol met burgers, taarten, ijs en ander lekkers. Zo’n boek dat zondigen tot kunst verheft.

Guilty Pleasures

Want zoals Sabine zelf in haar intro al aangeeft, zondigen willen we op z’n tijd allemaal wel. Nou, dan kom je met dit boek ruimschoots aan je trekken. De indeling qua hoofdstukken van haar boeken zegt eigenlijk al genoeg. Fast Food Friday, Sexy Sweets. De recepten zijn navenant. Want thuis kun je dus nu een Whopper maken, churro’s (yum!) of een zelfgemaakte Domino’s pizza.

Schaamteloos genieten

Nee, dit boek ga je waarschijnlijk niet iedere dag gebruiken. Maar heb je zin om ongegeneerd te genieten, dan staan er meer dan genoeg opties in dit boek. De stijl van het boek is trouwens heel eigentijds. Een beetje tattoo, Amerikaans, het past bij Sabine (die overigens al sinds haar 13e!! blogt, en ze is pas 25)

Koken maar

Omdat ik toch een béétje probeer op te letten (ik “moet” tenslotte zelf al zo veel bakken en koken) koos ik voor een van de minst heftige recepten in het boek, de Zweedse gehaktballetje. Ja, die van Ikea dus. Heel makkelijk te maken. Super lekker ook, enneh welk kind houdt nou niet van gehaktballetjes?! En een prima excuus om weer eens thuis frietjes te maken, want die horen hier toch wel echt bij. Het recept deel ik heel graag met je.

Conclusie

Heerlijk, een boek dat op geen enkele wijze water bij de wijn doet qua genieten. Fris qua uitstraling. Aansprekende fotografie (ook door Sabine gedaan, waarvoor hulde!). Een boek dat, zeker binnen de doelgroep van Sabine’s blog, ongetwijfeld héél populair zal zijn.

Verkoopinformatie

Guilty pleasures is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 21,99. Te koop bij de boekhandel en online.

Gepubliceerd op 28 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.