Individuele cheesecake met bosbessen



Ik hou van lekker eten, maar ik hou ook van gemak. Zeker in het geval van feestelijkheden. En dit dessert voldoet aan beiden. Goed voor te bereiden, maar een ster aan het eind van een lekkere maaltijd.

Genoeg voor zes ruime porties, maar voor bijvoorbeeld een buffet heel makkelijk over 12 kleinere glaasjes te verdelen.

Voor zes glazen (of 12 glaasjes)

400g bosbessen (diepvries of vers)
4el honing
2el boter (45g)
sap van ½ citroen
1tl maizena
50ml frambozenlikeur (Niven) of een ander fruitlikeur naar smaak
200g chocolate chip koekjes
2 kuipjes roomkaas ( á 185g, Philadelphia)
1el honing
1el frambozenlikeur
100ml halfvolle yoghurt

Bosbessen cheesecake

De saus kun je heel goed voorbereiden, dus maak die bijvoorbeeld de avond van te voren. Hiervoor gaan de bosbessen in een pannetje met de honing en boter. Laat op medium vuur warm worden. De bessen laten dan hun vocht vrij, maar zorg dat er ook nog wat besjes heel blijven. Hierbij gaat de frambozenlikeur, warm die nog even mee. Meng de maizena met het sap, giet dat er bij en laat nog een paar minuten mee pruttelen zodat de saus iets kan indikken. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Chocoladekoekjes

Om het dessert te maken verkruimel je de koekjes. Dit kan in een keukenmachine, maar er lekker op los meppen met een deegroller is ook heerlijk. Zorg dan wel dat je de koekjes in een open zakje doet en dat tussen een theedoek legt. Anders wordt het zo’n zootje 😉

Romig dessert

Meng nu de roomkaas in een mixer met de honing, likeur en yoghurt tot het lekker vloeibaar is. Bedek ieder glaasje met een laagje koekkruimels, daarover heen het roomkaas mengsel en een paar eetlepels bosbessensaus. Tot slot een klein beetje koekkruimel over de bovenkant. Zet koud weg tot je klaar bent om het te serveren, maar haal ze een half uurtje van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.