Tagliatelle met romige paddenstoelen & blauwe kaassaus



Een pasta met heel veel paddenstoelen en een romige kaassaus. Loopt het water je al in de mond? Deze pasta gaat nét een stapje verder dan de gemiddelde champignonsaus, door het gebruik van blauwe kaas in de saus. Een lekkere manier om de smaakpapillen van jou en je kind(eren) te prikkelen.

Voor 4 personen

250g kastanjechampignons, in plakjes
15g boter
5 takjes tijm
1 sjalotje
1 teen knoflook
1el olie
scheutje wijn
75ml bouillon
75ml slagroom
75g blauwe kaas (naar keuze)
150g diepvrieserwtjes
4 plakjes pancetta, krokant uitgebakken
350g tagliatelle
optioneel: 1el allesbinder

Pasta met paddenstoelen

Verhit een koekenpan met de boter en bak op hoog vuur, in 5 minuten, de kastanjechampignons (bestrooid met de blaadjes tijm) goudbruin aan. Haal ze uit de pan en bewaar even. Zet een grote pan water op, breng aan de kook en in 10 minuten de tagliatelle al dente koken.

Verhit nu de olie in dezelfde pan als dat je de champignons in bakte. Op medium vuur fruit je de sjalot en knoflook in 2-3 minuten zachtjes aan. Paddenstoelen er nu weer bij en afblussen met de wijn en bouillon. Room er bij, kaas er in verkruimelen en zachtjes laten smelten en goed warm laten worden.

Romige saus met blauwe kaas

Tot slot de erwtjes erbij en mee laten warmen. Breng op smaak met peper en weinig zout, aangezien de kaas al behoorlijk zout is. Vind je de saus te dun bind ‘dan iets met allesbinder (maïzena). Persoonlijk hou ik er van om zoveel mogelijk van de champignons en erwtjes op de pasta te doen en maar een klein beetje saus, dus ik bind ‘persoonlijk liever zo min mogelijk. Maar smaken verschillen 😉

Snelle pasta

Giet de pasta af, doe die op het bord en schep de saus met paddenstoelen en erwtjes erover en zo veel van de saus als je lekker vindt. Garneer met de uitgebakken pancetta en als je het lekker vindt nog wat extra verkruimelde blauwe kaas.

Welke blauwe kaas kies je?

Je kunt voor deze saus iedere blauwe kaas kiezen die goed smelt. Denk aan Gorgonzola of Stilton. Ik nam recent uit Engeland lokale blauwe kazen mee die tezamen in de saus gingen. Maar kies vooral zo mild of pittig als je lekker vindt.

 

Gepubliceerd op 13 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!