Smulpaapje kookt! – Double chocolate brownies met sinaasappel



In mijn boek Wat eten we vandaag? deel ik mijn recept voor de ultieme brownies. Een lekkernij die me al menig huwelijksaanzoek heeft opgeleverd 😉

Laat ik dat recept nou nóg verder geperfectioneerd hebben. Een vleugje sinaasappel, nog steeds lekkere kleverig van binnen en knapperig van buiten. De ultieme brownie is zojuist nóg lekkerder geworden!

Voor +/- 24 stuks

250g roomboter (ja, echt. Niet over nadenken)
100g Lindt sinaasappel excellent chocola
145g 70% chocolade
rasp van 1 sinaasappel
400g suiker
150g walnoot, in stukjes
150 pecan, in stukjes
3 eieren (XL)
1tl vanille extract
45g bloem
60g cacao

Brownieblik voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

De lekkerste brownies ooit

In een grote kom gaat de suiker, bloem, cacao, sinaasappelrasp en de noten. Breek de chocola in stukjes en doe die daarbij. In een pan smelt je op laag vuur de boter (niet te lang over hoeveelheid nadenken), zorg dat ‘ie niet te heet wordt. Daar gaan nu alle droge ingrediënten bij. Goed roeren en het vuur uitzetten. De chocola hoeft 100% te smelten, dat gebeurt straks in de oven wel.

Klop de eieren los met de vanille en roer die goed door het warme chocolademengsel, tot alles is opgenomen. Giet dit in je brownieblik, strijk de bovenkant glad en bak 50 minuten in de voorverwarmd oven.

Brownies met sinaasappel

Haal het blik daarna uit de oven en laat, in de vorm, tot kamertemperatuur afkoelen. Daarna zet je het, met blik en al, in de koelkast. Minstens 4 uur. Het wachten is het moeilijkste deel van dit recept, maar het is nodig om de brownies goed stevig te laten worden. Haal ze er dan uit en snijd in de gewenste grootte. Hou er rekening mee dat dit een machtige brownie is, dus snijd ze ook niet te groot. Op kamertemperatuur serveren is trouwens het lekkerst, dan is de binnenkant zo lekker smeuïg.

Gaat niet alles in één keer op? Geen ramp! Deze brownies kun je geweldig invriezen. Per keer laat je ze dan op kamertemperatuur ontdooien. Zo kun je er van blijven genieten, zonder in één keer het hele blik tegelijk op te eten 😉

Gepubliceerd op 7 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.