Review – All day Breakfast



Culinair journaliste Denise Kortlever ontdekte tijdens haar buitenlandse reizen jaren geleden al dat er een hele cultuur is van buiten de deur ontbijten. Niet het gehaaste broodje op het station, maar ríjen om een hip ontbijtcafé te bezoeken en daar uitgebreid te ontbijten of brunchen.

Die trend heeft zij vertaald naar een geweldige ontbijtkoekboek, dat onlangs werd gepresenteerd.

All day breakfast kookboek

De hele dag ontbijten. Na het doorbladeren van dit boek was dat het eerste wat ik wilde doen. Een heel scala aan ontbijt- en brunchrecepten, verdeeld over 6 thema’s, vind je terug in dit boek. En in welke ‘ood’ je ook bent, je vindt in All day Breakfast een ontbijtje dat daar bij past.

Watertandend lekker

Denise deed zo goed als alles zelf voor dit boek. Van de receptuur, tot de teksten tot de oogverblindende foto’s die bij de recepten staan. Van iedere foto krijg je trek! Wetende hoeveel werk dit met zich meebrengt (en het feit dat Denise enigszins een perfectionist is) heb ik niet anders dan respect voor de immense klus die het geweest is om dit boek te maken. Het resultaat is er overigens ook naar!

Aan de slag dus

Want er is maar één manier om er achter te komen of een boek een blijvertje is. Of eigenlijk twee, maar dat je er mee aan de slag wil is door de keuze van recepten in combinatie met de fotografie al bewerkstelligd. Koken dus.

Omdat ik weer eens vroeg wakker was ging ik als eerste aan de slag met de coconut pancakes (het originele recept is van ontbijtcafé Coffee & Coconuts in Amsterdam, waar Denise voor dit boek haar versie van maakte). De boekweitmeel in het recept verving ik door reguliere bloem, en de gewone melk door kokosmelk. Het resultaat, fantástisch lekkere ontbijtpannenkoekjes die echt zó klaar zijn maar net even anders dan anders zijn. Zó lekker zelfs dat ik het recept niet anders dan met jullie moét delen! (zondag vind je dat recept op Smulpaapje, lekker voor het weekend ontbijt!)

Bakken maar

Maar ik bakte ook de coconut & limecake, overigens zonder de aanbevolen mascarponecréme (je moet toch een soort van zelfbescherming inbouwen in dit vak). Deze cake, die Denise bedacht zette Coffee & Coconuts op hun sweet bites kaart. Super leuke co-productie.
De cake nam ik mee voor collega’s. Het feit dat in no time ik “klachten” kreeg dat de cake al op was zegt denk ik genoeg. Een regelrechte hit! Oh en laat ik de espressotonic niet vergeten die ik ook nog maakte. Wát een ontdekking.

Must have

Goed, je snapt het denk ik wel. Dit boek is een echte must have en een fantastische aanvulling op je kookboekencollectie. Praktisch, boordevol recepten (meer dan 80!), van makkelijk tot bewerkelijk maar altijd prachtig in beeld gebracht.

All day breakfast wordt uitgegeven door Unieboek – het Spectrum, kost € 20 (een koopje!) en koop je in de boekwinkel of online via bijvoorbeeld Bol.com

Gepubliceerd op 20 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.