Smulpaapje kookt! – Kipstoofpotje met aardappel & groente



Alles wat lekker is in één pan. Mediterrane smaken, gestoofd kippenvlees, groente. Lekker eten is soms zó makkelijk.

Nog meer gemak? Maak het de avond van te voren klaar en geniet de dag erna van nóg meer smaak én gemak bij de doordeweekse maaltijd. Kom, we gaan de keuken in!

Voor 4 personen

2 kippenbouten (800g)
2el zonnebloemolie
3 regenboogwortels (Willem & Drees), in stukken
½ gele paprika, in blokjes
2 aardappels, geschild en in stukken
1 fles passata (540g) + scheutje water
½ tl gerookt paprikapoeder (of iets meer als je van wat uitgesprokenere smaken houdt)
zout & peper
2 vleestomaten, in stukken
handje mini pommodori (div kleuren), gehalveerd
2 handjes verse spinazie

Kipstoofpotje

Ik ben uitgegaan van 2 kippenbouten, die voor 2 volwassenen en 2 kinderen voldoende vlees geven om met elkaar te delen. Wil je toch iets meer kip per persoon dan zou ik je adviseren om 4 kippendijen te gebruiken. Onze dochter at namelijk – na een lange school- en bsodag – zonder blikken of blozen een hele kippenbout op… Gebruik je kippendijen dan zal de benodigde stooftijd wel korter zijn. Haal de kip dan na een kwartiertje eruit en laat de groente lekker verder sudderen.

Stoofpotje met kip en groente

Braad de kip om en om in een grote pan in de verhitte olie 6-8 minuten goudbruin aan. In die tijd kun je de groente voorbereiden. Doe nu de in stukken gesneden wortel, paprika en aardappel bij de kip en bak even kort mee. Dan de inhoud van de fles passata erbij. De tomatensaus die in de fles achter blijft krijg je ook nog mee door de fles even met scheutje water te schudden. Gerookt paprikapoeder, zout en peper erbij en aan de kook brengen. Laat het nu 25-30 minuten pruttelen. De groente moet beetgaar, maar niet door en door gaar zijn.

Eenpansmaaltijd met kip , aardappel en groente

Tot slot de tomaat er voorzichtig door doen en goed warm laten worden. Vlak voordat je de stoofschotel serveert gaat de spinazie erdoor. Die heeft maar 2 minuutjes nodig om te slinken en warm te worden. Check de smaak, nog zout en/of peper extra nodig? Dan nu lekker aan tafel en smullen maar!

Pas op voor je kleren!

Let er goed op dat als je de kip niet van de bout snijdt voor je ‘m serveert, je een schort om doet bij jezelf en een grote theedoek (of slabber) bij de kinderen. De tomatensaus zit natuurlijk door alle groente, kip en aardappel heen en je loopt het risico op spetters als er gekluifd wordt. En ja, dit is uit ervaring 😉 Het maakt het gerecht overigens niet minder lekker, wees gerust!

Gepubliceerd op 8 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.