Smulpaapje kookt! – Kokoscheesecake met amarenekersen topping



Je verjaardag is toch een prima gelegenheid om een nieuw recept uit te proberen, vind je ook niet? Ik hou wel van een beetje risico 😉 Gelukkig pakte het meer dan goed uit en was deze super makkelijke cheesecake in een mum van tijd op.

En makkelijk is ‘ie zeker. Weinig handelingen, verrassende smaak. Begin er wel op tijd mee, want hij moet wel een nachtje in de koelkast voor het beste resultaat. Maar het is het wachten meer dan waard!

Voor de cheesecake

75g gesmolten boter (ongezouten)
1 rol chocoladekoekjes (230g)
2 kuipjes roomkaas (Philadelphia á 185g)
125g zure room
200g Santen (kokoscréme)
75g suiker
2 eieren

Voor de topping

1 pot amarenekersen + sap (Lidl, pot 460g)
rasp van 1 sinaasappel
½ tl maïzena + 1tl koud water

Springvorm (ingevet met boter) – oven voorverwarmen 150C

Cheesecake met kokos

Sla de koekjes (in een theedoek) tot kruimels en meng met de gesmolten boter. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem en druk goed aan. In de tussentijd meng je de roomkaas, zure room, suiker en santen met een mixer (of in de keukenmachine/Kitchenaid) tot alles goed gemengd is en geen klontjes meer heeft. Een voor een de eieren erbij, totdat die ook goed zijn opgenomen. Giet dit op de koekjesbodem, goed glad strijken en bak het dan in de voorverwarmde oven. Reken op een uur, maar houdt ‘wel in de gaten, je wilt niet dat ‘ie verkleurt. Het midden mag nog een beetje wiebelig zijn als je ‘eruit haalt. Laat afkoelen en zet ‘daarna in de koelkast om door en door koud te worden (minimaal 4 uur, maar hele nacht mag ook!)

Amarenekersen met sinaasappel

Voor de topping giet je de kersen mét het sap in een pannetje, doe daar de sinaasappelrasp bij en breng aan de kook. Laat een paar minuutjes pruttelen. Meng maizena met het water en giet dit erbij. Laat 2-3 minuten pruttelen, goed doorroeren en dan helemaal laten afkoelen. Zet in de koelkast weg tot gebruik.

Makkelijke cheesecake

Als je klaar bent om de cheesecake te serveren verwijderen je de rand, snijd de taart alvast in stukken en doe er dan de topping overheen (dat scheelt een hoop geknoei). Serveer op kamertemperatuur. Is dit een makkelijke cheesecake of wat?! 😉

Gepubliceerd op 26 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.