Smulpaapje kookt! – Dubbel gepaneerde schnitzels



Afgelopen zomer waren we een dagje in Duitsland, waar we ook boodschappen deden. Ik kocht er vlees en maakte daarna weer eens ouderwets zelf gepaneerde schnitzel. Die moet ik ook met jullie delen, want jeetje wat was het lekker. En eigenlijk zo simpel.

Dus laat je niet verleiden door voor-gepaneerde schoenzolen, ga lekker zelf aan de slag. Dat wordt smullen!

Voor 4 personen

4 dunne ongepaneerde schnitzels (liefst van de slager, kan zowel varken als kalfsvlees zijn)
zout & peper
1el bloem
1 ei
bord vol paneermeel (de gewone)
zonnebloemolie

Schnitzels paneren

Zorg dat je 3 borden klaar hebt staan. Op één bord gaat een dun laagje bloem. Op het tweede bord een flinke laag paneermeel. Het laatste bord is diep en daar kluts je een eitje in los. Kruid het vlees met zout en peper en bestrooi de schnitzel eerst heel lichtjes met bloem. Haal ‘als eerste door het paneermeel, daarna door het ei en paneer vervolgens een tweede keer met nog een goede laag paneermeel, zodanig dat beide kanten goed bedekt zijn. Leg het vlees op een schoon bord, terwijl je de rest van het vlees paneert.

Schnitzels bakken

Verhit een grote koekenpan en doe hierin een eetlepel olie in en een klein klontje boter. Bak de schnitzels op medium vuur goudbruin aan. Een minuut of 2-3 per kant. Niet te vaak omdraaien, want dan laat het korstje al snel los. Serveer met een schijfje citroen, gebakken aardappeltjes en je favoriete groente. Of maak er helemaal een Duitse maaltijd van en bak er Reibekuchen (aardappel pannenkoekjes) bij.

Gepubliceerd op 16 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.