Pastasalade met halloumi



Een heerlijke, goedgevulde pastasalade die je ieder moment van het jaar kunt eten met de heerlijke toevoeging van gegrilde halloumi.

Ik hou er van om te improviseren met ingrediënten die er zijn. Dus terwijl ik bij vrienden op vakantie in Engeland was ontstond het recept voor deze vegetarische pastasalade.

En hoewel pastasalade vaak gezien wordt als typisch zomereten, kan deze wat mij betreft op ieder moment. Ook lekker om een keer mee te nemen/geven in de lunchtrommel!

Dit is een lekker snel pastasalade recept waar iedereen blij van wordt. Echt!

Pastasalade voor 4 personen

  • 200g verschillend gekleurde mini tomaatje
  • 200g groene asperges
  • 2el zongedroogde tomaatjes
  • 1el kappertjes
  • 1 pak halloumi kaas, in plakken (ik gebruik Dodoni)
  • verse munt, naar smaak
  • 1 el vers citroensap
  • 2el lekkere extra vierge olijfolie
  • zout & peper
  • 400g pasta naar keuze

lekkerste pastasalade

Pastasalade met asperges

De basis voor deze pastasalade met asperges is natuurlijk pasta. Dus kook die als eerste (al dente!), giet af en spoel even na met koud water. Zet de pasta weg tot je klaar bent met de andere ingrediënten. De groene asperges grill je in een grillpan (of op de bbq, of in een gewone koekenpan) om en om goudbruin. Ze garen door de hitte, maar bak ze niet te lang zodat ze nog wat ‘bite‘ houden.

Halveer de tomaatjes en doe die met de zongedroogde tomaatjes, kappertjes en munt bij de pasta. Snijd de gegrilde asperges in grove stukken en doe die er ook bij. Hussel alles goed om en breng je pastasalade op smaak met citroensap en olijfolie, zout & peper.

Wat is halloumi?

Halloumi is een perfecte kaas om te grillen, dus in de grillpan die je voor de asperges gebruikte bak je nu de kaas. Of bak in een gewone koekenpan, in een heel klein beetje olie, om en om goudbruin aan.

Garneer de pastasalade met de gebakken halloumi en serveer meteen!

Gepubliceerd op 9 september 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.