Pastaschotel uit de oven met spinazie & feta



Iedereen is dol op pasta, van groot tot klein. Maar je wilt ook wel eens iets anders dat gewoon pasta met saus. Dan is deze ovenschotel een uitkomst. Alles in één schotel, de oven in en klaar. Bereid ‘lekker alvast van te voren klaar en je bent op drukke dagen ook nog eens zo klaar.

Voor 4-6 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2el olie
2 grote, rijpe tomaten, in plakjes
300g spinazie
1 gele paprika, in blokjes
125ml room
150g feta, verkruimeld
mini mozzarella bolletjes (stuk of 10)
panko (Japanse broodkruim, bij AH of toko)
versgemalen zwarte peper
500g pasta, naar keuze en al dente gekookt

Oven voorverwarmen op 175C

Eenpansschotel

De basis is, als altijd, ui en knoflook in olie. Fruit dit een minuut of vijf, puur om smaak af te geven. Doe dit in een grote pan, want de rest van de ingrediënten gaan er straks ook bij. Daarbij gaan de blokjes paprika, die je nog even meebakt. Daar de tomaatblokjes bij en tot slot de spinazie. Schep om, de spinazie slinkt al snel door de warmte. Room er nu bij, even mee warmen en dan gaat de gekookte pasta erdoor. Verkruimel de feta erover en breng op smaak met versgemalen peper. Zout is eigenlijk niet nodig, omdat de feta al zoutig is.

Pasta uit de oven

Hevel alles nu over in een grote ovenschotel en verdeel de mozzarellabolletjes over de bovenkant. Dat gaat nog handiger als je ze even halveert. Uiteraard kun je ook een gewone bol mozzarella hiervoor gebruiken en die in plakjes erover doen. Tot dit punt kun je het overigens ook heel goed voorbereiden. Laat het dan afkoelen en zet afgedekt in de koelkast weg, tot het moment van gebruik.

De pasta, als die uit de oven komt

Pastaschotel met spinazie & feta

Bestrooi de bovenkant van de pastaschotel met Panko en schuif de ovenschotel de oven in. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en de mozzarella gesmolten. Aan taaaaafel!

Gepubliceerd op 13 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.