Pasta carbonara



Een van de klassieke Italiaanse pastagerechten. Fluweelzacht, super romig en wat mij betreft ultiem comfort food. Fast food ook, want letterlijk in de tijd dat je pasta kookt is je saus klaar.

Binnen een kwartier aan tafel dus. Dat is pas echt pasta pronto!

Voor 2 personen

6el slagroom
2eidooiers *)
50g Parmezaan, fijn geraspt
100 Pancetta, in reepjes (of gebruik spekreepjes)
250g linguini
versgemalen zwarte peper

Pasta pronto!

In de tijd dat je de linguini  volgens de gebruiksaanwijzing al dente kookt bak je de pancetta in een hete koekenpan zonder extra vet lekker krokant. In een grote schaal meng je in de tussentijd de slagroom, eidooiers en Parmezaanse kaas goed door elkaar.

Roep iedereen aan tafel

Giet de pasta af, laat uitlekken en gooi de hete pasta bij het eimengsel. Door de hitte garen de eidooiers en bindt de saus met de room. Dan de pancetta erbij, inclusief een klein beetje van het bakvocht. Goed mengen en tot slot op smaak brengen met nog wat peper. Meteen aan tafel nu, want je wilt dit meteen eten!

Niet als je zwanger bent

Deze pasta eet je beter niet als je zwanger bent, of met hele kleine kinderen eet. Ondanks dat de eidooiers door de warmte garen wil je geen enkel risico nemen. Eventueel kun je gepasteuriseerde eidooiers gebruiken. Maar better safe than sorry!

Gepubliceerd op 19 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!