Smulpaapje kookt! Worteltaart



De poging om dochterlief aan de rauwe of gekookte worteltjes te krijgen strandde vooralsnog, waardoor ik bleef zitten met een aanzienlijke hoeveelheid bospeen. Zonde om weg te gooien! Dan er maar mee bakken. Geen straf!

Het recept voor deze worteltaart komt uit het boek van Ella’s Kitchen en hoewel ik de hoeveelheid suiker naar beneden heb bijgesteld is ‘ie voor de rest perfect en super makkelijk te maken. Eet ze, zonder dat ze het weet, toch nog haar worteltjes 😉

Voor de carrotcake

200g geraspte wortel (houd 1 of 2 wortels apart voor versiering)
150g lichte basterdsuiker
200g zelfrijzend bakmeel
1tl baking soda
2tl kaneel
2 eieren (maat M)
150ml zonnebloemolie

Voor het glazuur

150g roomkaas
rasp van 1 sinaasappel
75g poedersuiker
50g zachte boter

Bakvorm (20cm bij 20cm) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Worteltaart

Meng de eieren met de zonnebloemolie en giet dit in een kom waarin je de wortel, suiker, bakmeel, soda en kaneel hebt gemengd tot één geheel. Voorzie de bakvorm van bakpapier en doe het beslag hierin en zorg voor een egale bovenkant. Bak dit nu 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ‘er daarna uit en laat op een rooster goed afkoelen.

Glazuur voor de worteltaart

Hiervoor meng je de roomkaas met de sinaasappelrasp, poedersuiker en boter tot een smeuig, glad geheel. Je kunt ervoor kiezen om het met een spuitzak netjes of in rozetjes op de taart te spuiten. Ik ben van het gemak en smeer het met een paletmes gewoon over de taart uit. Als je wilt kun je de bovenkant nog versieren met plakjes wortel. Zet de taart koud weg, zodat het glazuur kan opstijven, voordat je er van gaat genieten.

Gepubliceerd op 15 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.