Smulpaapje kookt! – Witloftaart met venkel & talegio



De witlof ligt al even op het aanrecht. Geen gele kontjes meer, maar groene. Geen ramp, dat komt uitsluitend omdat ze al even liggen. Dat de venkel ook wat vermoeid oogt maakt dat beide groenten op moeten.

Prima moment om een groentetaart te maken!

Voor één taart

klontje boter
½ rode ui
450g witlof, in kwarten
1 venkel, dungeschaafd
200g créme fraiche
3 eieren
150g talegio, in plakjes
1tl gedroogde tijm
zout & peper
rol kant & klaar deeg

Springvorm voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen op 175C

Snelle groentetaart

Omdat ik nog een rol kant & klaar deeg in de vriezer heb maak ik me er vandaag gemakkelijk af. Je zou ook plakjes bladerdeeg kunnen gebruiken of zelf een korstdeeg maken. Verhit een pan met het klontje boter en bak hier, een minuut of tien de ui, witlof en venkel in. Bestrooi met de gedroogde tijm en breng op smaak met zout & peper.

Witloftaart

 In de tussentijd kluts je de eieren los met de créme fraiche. Als de groente gebakken is laat je die op een bord (of in een vergiet) even afkoelen. Verwarm in de tussentijd verwarm je de oven en bedek je de springvorm met bakpapier. Bekleed de vorm met het deeg en zorg voor een opstaand randje. Op de bodem nu de afgekoelde groente. Giet hierover heen het eimengsel en bedek de bovenkant met de plakjes kaas. Kun je geen talegio vinden (ik kocht het bij de Lidl tijdens de Italiaanse weken) dan zou je ook brie, camembert of zelfs gewoon geraspte kaas kunnen gebruiken.

Zo maak je je restjes groente lekker op

Bak de groentetaart ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi goudbruin is. In de vorm goed laten afkoelen, voor je ‘op kamertemperatuur serveert. Restjes zijn de dag erna ook heel lekker bij de lunch!

Gepubliceerd op 9 juli 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.