Pasta Pollo Tonato



Ik maakte dit recept een aantal jaren geleden voor mijn eerste boek ‘Wat eten we vandaag?’ maar verloor het gerecht een beetje uit het oog. Super jammer, want niet alleen is deze variant op de klassieker Vitello Tonato in een mum van tijd gemaakt. Deze versie is ook nog eens een stuk vriendelijker voor je portemonnee, omdat hij met kip in plaats van kalfsvlees wordt gemaakt.

In minder dan een half uur staat je maaltijd op tafel. Ideaal om de doordeweekse maaltijd eens mee op te leuken maar ook een heel fijn gerecht voor een weekend- en/of feestelijk diner met het hele gezin.

Voor vier personen

Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water (Fishtales)
5 el magere kwark of halfvolle yoghurt
5 el mayonaise
1 kneepje citroensap (of meer naar smaak)
1 el kappertjes (afgespoeld)
versgemalen zwarte peper
1 pak linguini (á 500g) al dente gekookt
ter garnering: tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes olijf

De basis van pollo tonato

Breng de bouillon aan de kook en leg daar de kipfilets in. Laat ze 5 minuten pocheren, terwijl de bouillon zachtjes kookt. Zet dan het vuur uit en laat 10 minuten staan. Afhankelijk van de dikte van je kipfilets zijn ze dan gaar. Haal ze dan ook meteen uit de bouillon om te voorkomen dat je vlees te droog wordt.

Tonijnmayonaise

In de tussentijd doe je de tonijn, mayonaise, kwark (of yoghurt), citroensap en kappertjes in een mengbeker. Pureer tot een saus met een staafmixer. Of doe alles in een blender of keukenmachine. Je wilt een gladde saus. Breng op smaak met lekker wat versgemalen peper.

Pasta pollo tonato

Kook de linguine beetgaar (voor vier personen gebruik je ongeveer 350g) en giet af. Meng dan met de tonijnsaus. Doe in een diep bord en leg er plakjes gepocheerde kip op met nog een beetje extra saus. Voor wie er van houdt garneer je het bord met wat rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en gesneden olijfjes.

Gepubliceerd op 20 februari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.