Mexicaanse bonenschotel



Het is al jaren een hit op Smulpaapje, deze Mexicaanse ovenschotel. Ook in het boek kreeg dit recept een mooi plekje in een van de herfstmenu’s.Een goede gelegenheid om het recept op te frissen, aan te vullen en (met nieuwe foto) opnieuw te plaatsen.

Voor vier personen

1el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot á 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik á 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
1 zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml) – om erbij te serveren

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Mexicaanse bonenschotel

Fruit de ui en knoflook 5 minuutjes in de olijfolie. Voeg daarna het gehakt toe, zet het vuur wat hoger en bak het gehakt rul en bruin. Voeg de Mexicaanse groente toe (die hoef je niet eerst te ontdooien!), de pot met tacosaus en de chilibonen (niet afgieten!) en verwarm het geheel goed door.

Meer groente

Als je wilt, kun je nu nog meer groente toevoegen, bijvoorbeeld extra paprika, maïs of tomaatjes. Als alles goed warm is en je oven is voorverwarmd, doe je alles in een grote ovenschaal. Dek het gerecht af met een laagje tortillachips. Je kunt ze eventueel wat kleiner breken. Strooi nu geraspte kaas over de bovenkant. Zet de ovenschaal nog een kwartiertje in de oven tot de kaas is gesmolten en lekker goudbruin kleurt. A

Variatie

Inmiddels maak ik de schotel steeds vaker zonder de pot kant en klare saus, maar gewoon met wat extra kruiden als paprikapoeder (als je van mild houdt) of cayennepeper (als je van pittig houdt).

Nog sneller klaar

En wil je écht snel zijn, dan zet je de schotel niet in de oven maar serveer je de tortilla’s er apart bij en strooi je de geraspte kaas er over heen als je opschept. Ook lekker om tortilla’s of taco’s mee te vullen. Kies afhankelijk van de tijd voor welke variant je gaat. Lekker is het sowieso 😉

 

Gepubliceerd op 9 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.