Smulpaapje kookt! – Heek uit de oven



Soms wil je thuis uitpakken met het eten. Omdat uit eten gaan nou eenmaal duur is en je eigenlijk ook heel lekker thuis uit eten kunt gaan.

Dit vispakketje valt in die “thuis uit eten” categorie, doordat je net iets minder voor de hand liggende producten gebruikt. Maar ze zijn het meer dan waard, want jeetje wat was dit lekker zeg!

Voor vier personen

4x 150-200g Heek filet (met vel)
2 tomaten, in plakjes
4 tl citroenolie (via Foodelicious)
8 takjes verse tijm
gerookte paprika (o.a. bij Albert Heijn)
wild garlic zout (o.a. via Foodelicious)
vers gemalen zwarte peper

Bakpapier – ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Veelzijdige vis

Heek is een vis die wel 1,5 meter lang kan worden. Een stevige witvis, die wel wat wegheeft van kabeljauw. Een prima vis voor dit vispakketje. Vraag je visboer om ‘voor je in filets te snijden, liefst van zoveel mogelijk de zelfde dikte/grootte. Leg ze, met de vel-kant naar beneden, op een stuk bakpapier.

Bestrooi de vis met, per filet, een mespunt gerookte paprika, wat zout, peper en een theelepel olie. Op de vis gaan een paar plakjes tomaat, en daar bovenop de takjes tijm. Vouw het bakpapier dicht en leg in een grote ovenschaal.

Vispakketje uit de oven

Alle pakketjes gaan tegelijk in de oven en bak je 25 minuten. De vis is dan gaar, maar nog lekker sappig. Hét teken dat ‘ie goed is, is als je ‘zonder moeite van het velletje afschuift. Wij aten de vis met gebakken courgette en prachtige Queen victoria aardappeltjes met nog wat extra tijm. Maar ook met gewone ovenaardappeltjes is dit gerecht met recht thuis uit eten.

Kinderen en vis

Dit is ook een geweldige manier om kinderen vis te laten eten. Weinig toevoegingen, pure smaken en wie houdt er nou niet van om aan tafel een pakketje eten uit te pakken. Gerookte paprika kán voor sommige kinderen te pittig van smaak zijn. Twijfel je? Gebruik dan een milde paprikapoeder, maar met mate is de gerookte paprika wel een mooie manier om ze aan andere smaken te laten wennen.

Gepubliceerd op 13 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!