Smulpaapje kookt! – Pastasalade met gerookte kip en avocado



Niets is voor mij zo gelijk aan mooi weer en buiten eten als pastasalade. En of je nou een pastasalade maakt met restjes groente en vlees of vis. Of je maakt deze pastasalade en houdt restjes over voor de dag erna met in de lunchtrommel, lekker is het altijd.

Deze in ieder geval zéker!

Voor 6 personen

1 zak pasta (500g) bijvoorbeeld fusilli
1 avocado, in blokjes
200g gerookte kipfilet, in blokjes
200g doperwtjes, kort gekookt
100g gerookte spek, krokant uitgebakken en in reepjes
1 komkommer (zonder zaadlijst), in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
zongedroogde tomaatjes, naar smaak
zwarte olijven, naar smaak

Voor de dressing

180g (halfvolle) yoghurt
200ml karnemelk
1-2tl Dijon mosterd
1-2el mayonaise (DL citroenmayo)
2tl mangoazijn (of een andere goede fruitazijn)
versgemalen peper en (Maldon) zout

Verse pastasalade

Kook de pasta, volgens gebruiksaanwijzing maar nét iets korter dan je normaal zou doen. Zeker voor pastasalade is doorgekookte pasta echt niet lekker. Proef dus 2 minuten voor de reguliere kooktijd. Al dente is hoe je ‘wilt hebben. Als ‘ie zo goed als gaar is mogen de doperwten nog even kort meekomen, 1-2 minuten hoogstens. Giet alles af, spoel met koud water af en laat even uitdampen.

Textuur in de pastasalade

In de tussentijd bereid je de rest van de ingrediënten voor. Ik vind het het lekkerst als de rest van de ingrediënten zoveel mogelijk dezelfde grootte hebben, dat hapt qua textuur lekkerder. Snijd de komkommer in de lengte door en haal de zaadlijst met een theelepel eruit. Zo heb je minder vocht in je pastasalade. Meng alle gesneden ingrediënten met de pasta in een grote kom.

Dressing voor pastasalade

Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een schoon, leeg jampotjes met deksel. Begin met 1tl mosterd en 1el mayonaise, proef daarna. Je kunt altijd nog extra erbij doen. Sluit het potje af met de deksel en schud. Giet de dressing over de pastasalade en meng goed door.

Persoonlijke voorkeur

Ik vind het persoonlijk het lekkerst als de pasta nog warm is als de dressing erover gaat, omdat dan de smaken zo lekker in de pasta kunnen trekken. Maar het kan ook prima als de pasta helemaal is afgekoeld. Schep als laatste de baconreepjes erdoor en je kunt aan tafel!

Restjes mee als lunch

Deze hoeveelheid is ruim genoeg voor zes personen. Da’s geen ramp als je maar met z’n vieren bent, want neem de pastasalade lekker mee als lunch. Onze dochter nam ‘m zelfs mee naar school.

Gepubliceerd op 12 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.