Smulpaapje kookt! – Quinoasalade met bonen



Als je door Francesca Kookt getagd wordt om, op verzoek van Herman den Blijker, met een gerecht met bonen op de proppen te komen, dan ga je aan het werk. Zo simpel is dat. Want bonen zijn toch wel een van de meest onderschatte groente.

Terwijl ze zo lekker zijn, voedzaam én betaalbaar. Ik maakte een maaltijdsalade die wat wegheeft van een Griekse salade, maar dan nét met wat extra ingrediënten erin. Wil je meer weten over koken met bonen? Lees dan ook mijn review van Herman den Blijkers nieuwe boek ‘Herman over bonen

Voor 4-6 personen

½ krop Romaine sla, in reepjes
2 grote, rijpe tomaten, in blokjes
1 komkommer, in reepjes (zonder zaadlijst)
1 blik canellini bonen (á 310g), uitgelekt en afgespoeld
100g kalamata olijven
100g feta, verkruimeld
½ rode ui, in dunne ringetjes
3el frambozenazijn
3el extra vierge olijfolie
½ el gedroogde oregano
100g quinoa, gekookt

Maaltijdsalade met quinoa

Begin met de quinoa. Spoel die onder de kraan, in een zeef, even goed af en kook daarna volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en laat afkoelen. In de tussentijd bereid je de andere ingrediënten voor en leg je die op een mooie grote schaal. Door het gebruik van de bonen voeg je lekker vezels toe, terwijl je toch erop let dat je niet mega veel extra calorieën toevoegt. Je zou in plaats van cannelini bonen ook bijvoorbeeld kikkererwten kunnen gebruiken.

Bonen erbij

Tot slot de quinoa er door scheppen en de salade op smaak maken met de azijn & olie en tot slot de gedroogde oregano. Proef of je nog extra zout of zwarte peper wilt toevoegen. Serveer als je de salade thuis eet met een lekker visje van de barbecue erbij. Zo simpel kan lekker zijn!

Gepubliceerd op 22 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.