Smulpaapje kookt! – Groentestoofschotel met venkel & garnalen



Dit gerecht ontstond in mijn hoofd omdat ik eens wat anders met venkel wilde maken dan de salade die ik er normaliter van maak. Verrast was ik zelf door het resultaat én het feit dat onze kleuter haar bakje bijna uitlikte, omdat ze het – zoals ze zelf riep – zó lekker vond.

Het restje dat overbleef at ze de dag daarna, op haar eigen verzoek, ook op.

Voor vier personen

2el olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uit de pers
1 venkel, in kleine blokjes
2 rode paprika’s, in kleine blokjes
1 blik tomatenblokjes
250g trostomaten (ik gebruikte Tasty Toms), in blokjes
350g grote garnalen
1 pak couscous/bulgur (Artisan)
¼ tl gerookte paprikapoeder (o.a. bij Foodelicious)
zout & peper

In een half uur aan tafel

Verhit een hapjespan met de olie en fruit hier de ui en knoflook een paar minuutjes in aan. Venkel- en paprikablokjes erbij en op hoger vuur 5 minuutjes meebakken, terwijl je af en toe alles doorroert. Dan de verse tomaten en tomaten uit blik erbij, alles doorroeren en tegen de kook aan brengen. Kruiden met zout, peper en het paprikapoeder.

Groentestoofschotel

Vuur daarna wat lager en het zo een half uurtje laten pruttelen, terwijl je af en toe alles even doorroert. In de laatste 5 minuten kook je de couscous/bulgur volgens de gebruiksaanwijzing. En tot slot, de laatste 2 minuten de grote, rauwe, garnalen erbij en alles omscheppen. De garnalen hebben maar kort nodig en worden gaar van de warmte van de groentestoofschotel. Zodra ze roze kleuren zijn ze gaar.

Serveer de stoofschotel met de coucous/bulgur en garneer, als je dat wilt, met wat platte peterselie (kan zowel gedroogd, als vers)

Variatietip

Hou je niet van garnalen, dan zou je die ook kunnen vervangen door stukjes vis. Of bak wat blokjes kip en meng die door de groentestoofschotel. Helemaal vegetarisch kan natuurlijk ook prima. In dat geval zou ik bijvoorbeeld nog wat blokjes courgette extra meebakken.

Gepubliceerd op 23 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.