Smulpaapje kookt! – Arabisch kipstoofpotje met aubergine & sinaasappel



Een stoofpotje klinkt als lang op het vuur en dus lang in de keuken, maar dit is een snelle variant. Die staat dus gewoon in minder dan een half uur op tafel. Barstensvol ongekend lekkere smaken.

Wil je nóg meer smaak, maak ‘dan de dag/avond ervoor klaar. Hoef je alleen maar op te warmen en couscous te maken, en klaar ben je!

Voor vier personen

250g couscous
½ tl oranjebloesemwater (Souqlijn van Nadia & Merijn)
60g feta, verkruimeld
2tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1el neutrale olijfolie
400g kippendijen, in blokjes gesneden
1 aubergine, in blokjes gesneden
200ml kippenbouillon
2 sinaasappels (rasp van 1, 100ml sap, partjes van beiden)
4 kardemompeulen, gekneusd
½ tl gemberpoeder
½ – 1 el Za’ atar (Souqlijn van Nadia & Merijn)
zout & peper
1el maïzena

Snelle kip

Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Daarna verkruimel je er de feta door en sprenkel je de oranjebloesem erover. Goed mengen, zout en peper erbij en klaar. Zet in de tussentijd een hapjespan op het vuur met een goede eetlepel olie en fruit hier de ui en knoflook vijf minuutjes zachtjes in aan. Vuur nu iets hoger, aubergine erbij en een paar minuutjes meebakken. Dan mag de kip erbij en ook die bak je vijf minuutjes aan.

Arabische smaakmakers

Alle smaakmakers mogen er nu bij, bouillon, sinaasappelsap en –rasp, kardemompeulen, gemberpoeder, Z’atar en zout en peper. Breng dit aan de kook en draai dan het vuur terug tot het lekker pruttelt. Laat het zo, met een deksel op de pan, tien minuutjes pruttelen. Je kip is dan gaar, maar nog lekker mals. Maak de saus aan met de maïzena, proef en kijk of je nog wat zout, peper en/of Za’atar erbij wilt doen. Als het lukt vis dan de kardemompeulen eruit, die zijn niet lekker als je er op bijt. Maak het af met schijfjes sinaasappel. En leg er ook nog wat ter garnering op de couscous. Eet smakelijk!
 

Gepubliceerd op 22 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.