Kippasteitjes



Met kip kun je echt van alles maken. Van een ovenschotel tot ragout. Maar wat nou als je zelf kippenbouillon hebt getrokken en je daarna met heel veel kippenvlees zit.

Daar heb ik een bijzonder smakelijke oplossing voor, namelijk deze verrukkelijke kippasteitjes!

Voor 12 kippasteitjes, als lunch- of bijgerecht

200g gaar kippenvlees, fijngesneden
125g Philadelphia bieslookroomkaas
50g geraspte belegen kaas
½ tl knoflookpoeder
1el verse peterselie, fijngehakt
zout & peper
12 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
optioneel; wat extra geraspte kaas om te bestrooien

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

Kippasteitjes in een handomdraai

Meng in een kom de kip met alle andere ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Leg de blaadjes bladerdeeg op een bakplaat en doe per blaadje een lepel kip er op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol daarna pakketjes ervan. Plet even met je hand, zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Leg de pakketjes, met de naad naar beneden, op de bakplaat.

Met een kwast wrijf je de pakketjes in met losgeklopt ei en als je wilt bestrooi je ze met nog wat extra geraspte kaas. Bak ze nu 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Veelzijdige kippasteitjes

Je kunt ze, warm uit de oven, serveren met een frisse salade en wat gebakken aardappeltjes. Of bij een kop (kippen)soep. Afgekoeld zijn ze ook lekker bij de lunch, of neem ze mee naar een picknick.

Gepubliceerd op 8 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!