Smulpaapje kookt! – Pasta met worstjes in tomatensaus



Een bijna boers pastagerecht lijkt het, door het gebruik van worst in plaats van kip of gehakt. Maar wat is het een heerlijke pasta met volle smaken en bomvol groente.

Gebruik de lekkerste tomaten uit blik die je kunt krijgen, het maakt voor de smaak écht uit!

Voor 4 ruime porties

1 stronk broccoli, in roosjes
6-8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
½ zak italiaanse wokgroente (diepvries, AH) *)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1el olie
1 blik San Marzano gepelde tomaten (o.a bij AH of Foodelicious)
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
zout en peper
Pasta, naar keuze

Snelle pastaschotel

Kook de pasta (genoeg voor 4 personen) al dente gaar. Kook de broccoli in ruim gezouten water in 5 minuten net beetgaar. De worstjes bak je in een hete koekenpan in 10 minuten, om en om, goudbruin en gaar. Tegelijkertijd fruit je de ui en knoflook in de olie zachtjes een minuut of 5 aan. Dan de diepvriesgroente erbij en mee warmen. Blik gepelde tomaten erbij, als ook de kruiden en op medium vuur even goed warm laten worden. De tomaten plet je een beetje, zodat ze in de saus komen.

Pasta met bite

Giet de pasta en broccoli af en doe die bij de groente. Warm alles samen door en snijd in de tussentijd de worstjes in plakjes. Die mogen er nu ook bij. Serveer, met royaal Parmezaanse kaas erover gestrooid.

*) Uiteraard kun je ook verse wokgroente gebruiken, maar dit ligt bij ons standaard in de vriezer voor noodgevallen

 

Gepubliceerd op 9 maart 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.