Smulpaapje kookt! – Sandwich met maple bacon
Ik kom altijd boordevol inspiratie terug van mijn reisjes naar het buitenland. Zo ook na mijn weekendje Londen, afgelopen maand. Want bij St. John’s bread & wine at ik een bacon sandwich waar ik letterlijk kippenvel van kreeg. Zó lekker.
Ik heb een poging gedaan die thuis na te maken. Het resultaat is deze te gekke sandwich, die je zowel als ontbijt maar zeker ook prima als lunch kunt eten.
Voor 2 personen
4 plakken dikke bacon (ik nam ze uit Engeland mee, maar vraag ernaar bij je slager)
2 dikke plakken vers wit brood van de bakker (haal een ongesneden brood en snijd ze zelf)
optioneel: gezouten roomboter
Maple syrup
Verwarm je oven voor op 175C en voorzie een bakplaat van bakpapier
De hemel die bacon & maple syrup heet
Verhit een anti-aanbakpan op het vuur en bak, zonder toegevoegde olie, de bacon aan. Schenk aan weerszijde wat maple syrup over de bacon. Bak om en om verder nog een paar minuten aan. Daarna leg je de bacon op de bakplaat en gril je die in 10 minuten krokant en goudbruin (draai halverweg even om)
Geen calorieën tellen vandaag
In het overgebleven vet in de pan bak je het brood, dat je hebt besmeerd met een dun laagje boter als je wilt, op hoog vuur goudbruin aan één kant Beleg die kant met de krokant gebakken bacon en val aan.
Het kan nóg lekkerder
Wil je nóg een smaaksensatie toevoegen, kijk dan of je Chipotle ketchup kunt vinden en smeer een dun laagje op de bacon. Je weet niet wat je proeft!
Gepubliceerd op 3 maart 2015