Smulpaapje kookt! – Amandelcake met thee gemaakt



Dat je met mooie thee meer kunt dan er alleen een lekker kopje thee mee zetten liet ik al eerder zien. Maar dat was wat mij betreft pas het begin. Want je kunt er ook geweldig mee bakken.

Puur op basis van de geur van de amandelthee van Dilmah borrelde dit recept op, dat uiteindelijk zelfs mijn eigen verwachtingen overtrof. Wie durft het ook aan?

Voor één cake (ongeveer 12 plakken)

7g amandelthee (Dilmah) (= inhoud van 4 zakjes)
75ml slagroom
225g zachte roomboter
150g suiker
4 eieren
35g amandelmeel
5g bakpoeder
150g bloem
Optioneel: geschaafde amandelen

Cakeblik, ingevet of voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C

Amandelthee als uitgangspunt

Doe de slagroom in een pannetje en doe daar de thee bij. Je hebt ongeveer vier zakjes nodig. Verwarm dit tot lichaamstemperatuur (je moet je vinger dus nog in de slagroom kunnen doen zonder je te verbranden) Zet het vuur dan uit en laat het 10 minuutjes trekken

Cakebeslag

In die tijd mix je de boter en suiker tot een crémig geheel, waarna je er een voor een de eieren bij doet terwijl je blijft mixen. Schraap tussentijds de wanden schoon, zodat alles goed wordt opgenomen. Meng dan bloem, bakpoeder en amandelmeel en doe dit mengsel beetje bij beetje bij het boter/eiermengsel terwijl de mixer draait, maar mix niet te lang. Zo behoud je de luchtigheid in de cake. Tot slot roer je de gezeefde slagroom erdoor.

Amandelcake met thee

Doe dit beslag in je cakeblik, strijk glad en bestrooi met geschaafde amandelen. Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot je er een satéprikker schoon in en uit kunt halen. (tijden kunnen namelijk per oven variëren, dus controleer dit altijd even voor je de cake eruit haalt)

Laat even afkoelen voor je de cake uit het blik haalt, snijd daarna in plakken en serveer – natuurlijk – met een kopje amandelthee van Dilmah. Ultiem genieten!

Gepubliceerd op 21 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.