Smulpaapje kookt! – Bloemkool amandelsoep met salie



Het is niet een alledaagse combinatie bloemkool en amandel. Toch werkt het wonderwel, dat zul je proeven als je deze soep maakt.

En door de salie krijgt het net die aardse smaak die in dit jaargetijde zo lekker is.

Voor minstens 6 personen

1 rode ui
2 tenen knoflook
100g blanke amandelen
1kg bloemkool (diepvries)
1,5L groentebouillon
sap van ½ citroen
1el roomkaas
verse salie
olijfolie

Bloemkoolsoep

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin, 5 minuutjes, op zacht vuur de ui en knoflook aan. Bloemkoolroosjes (bevroren en al) en de bouillon erbij en dan aan de kook brengen. Vuur nu terug en 5-10 minuten zachtjes laten koken, tot de bloemkool gaar is.

Rooster in de tussentijd in een droge, verwarmde pan de amandel, tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en laat even afkoelen.

Amandelen in de soep

Als de bloemkool gaar is gaan de amandelen bij de soep en met een staafmixer (of in delen in de blender) pureer je de soep helemaal glad. Hou je van een beetje bite, dan iets korter. Breng nu op smaak met wat roomkaas, voor smeuïgheid en doe het citroensap erbij voor een frisse noot. Nog wat zout en peper en je bent er bijna!

Gefrituurde salie

In een eetlepel hete olie bak je nu in de koekenpan de salieblaadjes aan. Maximaal een minuut per kant. Haal ze dan voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Snijd in dunne reepjes. Schenk de soep in lekker diepe kommen, garneer met de gefrituurde salie en geniet!
 

Gepubliceerd op 11 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!