Smulpaapje kookt! – Carrotcake met kokos
Eigenlijk is deze cake onderdeel van je dagelijkse groente inname, er zit tenslotte echt wortel in. Helaas niet genoeg om aan je dagelijkse behoefte te voldoen, maar toch.
Zoek je een betere reden om ‘te bakken, dan denk ik dat ‘ont-zettend lekker’ wel het beste argument is!
Voor één cake, ongeveer 12 plakken
100ml zonnebloemolie
125g halfvolle yoghurt
2 eieren
1tl vanille
225g bloem
150g fijn geraspte wortel
175g suiker
75g geraspte kokos
65g pecannoten, grof gehakt
1tl bakpoeder
1tl kaneel
½ tl zout
¼ tl nootmuskaat
¼ tl bakingsoda
Oven voorverwarmen op 175C Cakeblik voorzien van bakpapier
Carrotcake maak je zo
In één kom meng je de bloem, wortel, suiker, kokos, pecan noten, bakpoeder, kaneel, zout, nootmuskaat en bakingsoda goed door elkaar. In een maatbeker de zonnebloemolie, eieren en vanille. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng even door elkaar. Dan nog de yoghurt erbij, nog een keer goed mengen en giet dit in het cakeblik.
Bak de carrotcake in de voorverwarmde oven, ongeveer 55 minuten. Met een satéprikker controleer je of de cake gaar is. Komt die schoon uit de cake, dan kun je hem eruit halen. Laat even afkoelen in het blik, voor je de cake op een rooster verder laat afkoelen.
Gepubliceerd op 23 januari 2015