Smulpaapje kookt! – Mediterrane kip met pasta



Een fijne, magere manier om kip te eten, maar vooral ook een lekkere manier en dit sappige kippetje staat in iets meer dan een half uur op tafel.

Een hoofdgerecht overigens dat ook niet misstaat tijdens een feestelijk diner thuis!

Voor vier personen (2 volwassen en 2 kinderen)

2 kipfilets, ongeveer 200g per stuk
500g wilde spinazie, héél goed gewassen, harde stukken verwijderd, grof gesneden
50g feta
4 plakjes Prosciutto (of een andere rauwe ham)
250ml kippenbouillon
2el gedroogde tomaatjes, grof gehakt
250g kleine pasta
keukentouw

Voorbereidend werk

Laat je poelier de kipfilet opensnijden, maar zorg dat de kipfilet nog wel aan elkaar vast zit. Op deze manier kun je de kip straks makkelijk vullen en opbinden. Je hanteert hetzelfde principe als zou je een rollade vullen en zelf weer opbinden.

 

Gevulde kipfilet

Neem een handje van de schoongemaakte spinazie en snijd die nog iets fijner. Leg dit midden op de kipfilet en leg daar bovenop een plakje feta, van ongeveer een centimeter dik. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Nu wordt het even knutselen. Sluit de kipfilet en leg die op twee plakken rauwe ham, die je naast elkaar hebt gelegd. Rol de kipfilet daar strak in op. Bind vast met keukentouw, zodat de vulling niet naar buiten kan glippen en de ham op z’n plek blijft.

Mediterrane kip

Verhit een pan met de olie en bak hierin, 5 minuten per kant, de kipfilet goudbruin in aan. Nu mag de bouillon erbij, als ook de tomaatjes. Laat alles op een zacht vuur een kwartiertje stoven. Draai de kip af en toe om, zodat die aan alle kanten mooi gaar wordt. Kook in die tijd de pasta en wok in de laatste 5 minuten de rest van de spinazie in een grote pan met een klein beetje olie.

Haal de kip uit het vocht, haal voorzichtig het touw eraf. Als je wilt kun je ze nu in mooie plakken snijden. Zie je hoe mooi de binnenkant is? Giet de pasta af en doe die in de bouillon. Kip er terug in, nog even alles doorwarmen en serveer dan met een portie van de gewokte spinazie.

Gepubliceerd op 20 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.