Smulpaapje kookt! – Wraps met kip



Inspiratie voor wat wij eten vind ik op verschillende plekken. De smaken die in mijn hoofd altijd dansen, op internet maar ook in de tijdschriften die ik maandelijks thuis ontvang.

Het gebeurt alleen niet vaak dat ik een recept dan een op een overneem, maar deze kipwrap van Elle Eten was zo perfect dat ik er niks aan veranderde en ´m zo met jullie deel!

Voor 4 personen

3 enkele kipfilets
5el Ras el Hanout (ik gebruikte Simply Spices)
5el olijfolie
Granaatappel melasse (ik gebruikte die uit de Souq lijn)
1 zakje rucola
kleine wrap tortilla’s
250ml Griekse yoghurt
1el Sumak (ik gebruikte die uit de Souq lijn)
6 takjes munt, de blaadjes fijngesneden
zeezout en peper
Granaatappelpitjes, naar smaak

Snelle kipwrap

Meng de ras el hanout met de olijfolie en leg de kipfilet hierin en zorg dat die volledig ermee bedekt is. Laat zo lang marineren als je tijd hebt. Idealiter een nacht, maar een halve dag is ook prima. Hoe langer, des te meer smaak. Meng voor de yoghurtdip de yoghurt met de Sumak, munt, zout en peper. Garneer met de granaatappelpitjes en zet tot gebruik weg.

Kip met smaak!

Zodra je er klaar voor bent bak je, in een goed hete pan (zonder olie!), de kipfilets op hoog vuur in 10 minuten gaar (tijd is uiteraard afhankelijk van hoe dik je kipfilets zijn). Haal daarna uit de pan en snijd in reepjes. Kip toch nog niet gaar? Dan nog even kort terug in de pan. In een tweede, droge koekenpan verwarm je de wraps.

Serveer je wrap met kip

Bedek de warme wraps met een handje rucola, leg daar de kipreepjes op en een goede lepel van de yogurtdip. Sprenkel er nog wat granaatappelmelasse over en wat pitjes, dubbelvouwen en tanden erin!

Gepubliceerd op 7 januari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!