Smulpaapje kookt! – Kipnuggets



Dit zijn pas écht kipnuggets. Zachte kipfilet in een smakelijk en krokant jasje. In niks lijken ze op de kant en klare fastfood variant. Onze kleuter riep verrukt ‘dit is echt de lekkerste kip mama!’

En ja, natuurlijk serveer je hier lekker frietjes bij!

Voor de kipnuggets (4 personen)

100g Parmezaan
75g bloem
Zwarte peper
2 kipfilets (600g) – in grote blokjes
2 eieren, losgeklopt
2el olie

Rauwkostsalade (4 personen)

¼ witte kool, fijngesneden
1 appel, in dunne reepjes
1 winterwortel, fijngesneden
Voor de dressing: Halfvolle Yoghurt + fruitazijn (ik gebruikte Frambozenazijn van Foodelicious) + zout en peper

Maak zelf kipnuggets

Meng in een grote kom de geraspte Parmezaan met de bloem en breng op smaak met verse zwarte peper. In een bakje klop je de eieren los. Haal de stukjes kip door het kaas/bloemmengsel en daarna door het losgeklopte ei. Tot slot nog een keer door het kaas/bloemmengsel. Je zult zien dat de eerste keer en vooral bloem aan de kip blijft zitten en de tweede keer ook de geraspte kaas. Dat is precies de bedoeling! Zorg dat je maar één hand gebruikt als je de kip door het ei haalt, dat maakt het handiger om daarna met je andere hand de kipdelen goed van het kaas/bloemmengsel te voorzien.

Rauwkostsalade

Voor de salade snijd je de groente en appel heel fijn. Je kunt er ook een rasp of mandoline voor gebruiken of zelfs kant en klaar zakjes fijngesneden kool en wortel kopen. Meng dit alles met yoghurt en azijn naar smaak en zet het dan in de koelkast weg. Hierdoor worden de groenten iets minder hard en de salade lekkerder.

Snelle kipnuggets

Bak de kipnuggets in een voorverwarmde koekenpan met een eetlepel olie. Waarschijnlijk moet je of in twee keer bakken of zet twee pannen tegelijk op het vuur. Bak de kip in 5 minuten goudbruin aan één kant en daarna nog een paar minuten aan de andere kant. Je wilt wel dat de kip gaar is, maar niet te droog. Serveer met (oven)frietjes en rauwkost. Houd je niet van rauwkost, dan zijn gekookte boontjes ook lekker!

 

 

Gepubliceerd op 3 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.